| stelutza2196 a întrebat:

De multe ori, stau si ma gandesc ce rost am totusi pe acest pamant. Mi s`a vorbit LA SCOALA DESPRE SCOPUL IN VIATA. Noi, adolescentii nu avem niciunul: traim de pe o zi pe alta. Si uneori asta devine plictisitor, nu credeti? Voi aveti vreun scop in viata? sI DACA DA...CARE AR FI ACELA? v-as fi recunoscatoare daca m`ati ajuta:d Multumesc.

4 răspunsuri:
| MaeRi a răspuns:

Ei,bine intr-un cuvant,viata semnifica ''totul'' dar ''nimic'',ca sa stii ce este viata cu adevarat, trebuie sa stii ce este ea, cum de fapt este ea.Insa,oricum mai bine continui sa traiesti in aceasta iluzie a vietii,si sa iti gasesti si tu un rost in ea. Daca ti se apare plictisitoare viata ta inseamna ca ai o ''viata frumoasa'',deoarece nu duci greutati,ingrijorari, tristete, etc.Insa asta te face sa nu ai un rost in ea,rostu tuturor este de a trai aceasta viata,ca sa poti descoperi mai multe lucruri noi si interesante,socante,fericite, triste, etc.Fiecare are rostu sau in viata,chiar si tu ai unu, insa nimeni nu te poate ajuta sa il descoperi, acesta il descoperi cu timpu.Rostu meu in viata:nu sunt o vedeta sau ceva,dar imi palec sa analizez tot feluri de cazuri,sa scriu,sa creez,sa fac benzi desenate, sa compun muzica, etc.

| Dominicc a răspuns:

Scopul ti-l formezi si ti-l desoperi tu singura! Fiecare avem un scop.
scopul trebuie sa fie formulat in termeni pozitivi, la timpul prezent
absoluta (nici o comparatie)
- fara verbe modale (as dori. doresc sa. ar trebui sa. ar fi nevoie.)
scopul tau trebuie sa aiba si o data
cat timp si ce efort sunt necesare sa investesti? in ceea ce vrei tu sa faci. sa obtii smd.
Noi, cei din liceu iesim un mai nimic. Dece zic asta? am ajuns la impresia ca din scoala iesi decat o sluga.

In liceu nu te invata seductie, nu te invata cum sa iti gasesti un job, nu te invata cum sa iti faci o familie, ci doar lucruri elementare care uneori nu le vad un scop in prezentul/viitorul meu.
Cei creativi sunt lasati la o parte si cei care devin vizibili prin dif moduri devin cei care au parte de mai multe succese.
Uneori pot face un lucru binisor, intr-un timp mai indelungat si ca urmare sa vina unu sa faca acelasi lucru de 10 ori mai bine si de 10 ori mai repede.

Uneori e aiurea sa nu iti vezi scopul tau. Il poti gasi repede dar trebuie sa ai vointa, si putina vizualizare a vietii.

| ραтяίcία a răspuns:

Scopul meu ar fi acela sa devin independenta financiarbig grin

| danySLIPKNOT a răspuns:

Frate...adica soro si eu sunt plictisit de rutina asta zilnica, uneori mi-as dori sa scap. Sa plec sa vad lumea. Sunt chiar plictisit si nu am un scop acum, da' mai am timpbig grin. Cat despre scop, fiecare are scopul lui. stii? big grin