| rom2343532 a întrebat:

De un timp îndelungat am o stare de tristețe și îngrijorare și parcă un stres în continuu de și nu am cauze, pot să spun chiar anxietate, și o frică permanentă și nu pot descrie ce se întâmplă cu mintea mea și când mă gândesc mai profund la chestiile care mă întristează mă apucă panica. Spuneți-mi vă rog cum pot scăpa de toate chestiile astea și să trăiesc o viață fericită

2 răspunsuri:
| hahanu1 a răspuns:

Buna,
Si eu m-am confruntat cu problema ta. Desi n ai oferit detalii, din cauza cateogriei in care ai postat, cred ca simti efectele oboselii psihice. Probabil ai depus foarte mult efort pentru ceva, sau probabil a fost nevoie sa iti sacrifici foarte mult timp si multa energie pentru un anumit eveniment, si punand presiune pe tine, brusc ai cedat.
Sigur, nu o sa fie o problema mare. Viata ta clar nu este in pericol, asa ceva nu e permanent, si sunt sigur ca viata ta o sa fie fericita.
Sfatul meu e sa iti aloci timp sa te relaxezi: plimbari, carti, filme, socializare multa, sa iti gasesti noi pasiuni, ceva sa te distraga de la grijile fara logica care vin la pachet cu oboseala.
Cand zic socializare, ma refer si la faptul ca trebuie sa vorbesti cu altii despre problema ta. Spune le parintilor, prietenilor, unui psiholog, chiar unui duhovnic daca esti credincios(credincioasa). Si ai sa vezi ca intr o zi brusc nu mai o sa fie nimic rau, cu sustinerea celor ce te iubesc.
Ai grija de tine! Sarbatori cu bine.

| Kufu95 a răspuns:

Să faci ce îți place fără să te intereseze că lumea te vorbeşte de rău, bine asta nu înseamnă că trebuie să îi deranjezi pe ceilalți, nu în acel mod şi să te odhineşti suficient.