Checul englezesc cu mere este o prajitura care daca s-ar face in Moldova am spune despre ea ca-i o prajitura taraneasca. Tot asa si checul englezesc cu mere, este o prajitura taraneasca, dar facuta de englezi.
Checul englezesc cu mere se face simplu, fara nici un fel de batai de cap. Ingredientele sunt, ca de fiecare data in retetele "un dulce de weekend", simple si usor de gasit. Ca sa faci un chec englezesc cu mere, intr-o forma mare de chec, ai nevoie de 150 de grame de unt, 250 de grame de faina, un plic de praf de copt, o lingurita de amestec de arome pentru prajituri cu mere (il poti prepara singura amestecand cate o parte scortisoara, nucsoara, cuisoare pisate si vanilie), 150 de grame de zahar, 100 de grame de stafide, trei oua mari, doua-trei mere fumoase si mari (eventual din soiuri diferite), doua-trei linguri cu lapte si, pentru uns tava, putin unt, o lingura cu zahar tos si o mana de alune sau nuci pisate.
Curata si taie in bucati merele. Unge tava de chec cu unt si tapeteaza-o cu zaharul tos amestecat cu nucile sau alunele pisate.
Incearca si rulada cu crema de capsuni
Amesteca faina cu praful de copt. Adauga untul moale si amesteca cu mana sau cu o furculita, pana rezulta un aluat nisipos. Adauga zaharul si amesteca mai departe. Combina stafidele cu merele taiate bucati. Adauga amestecul de arome, adauga laptele si aouale batute bine inainte. Combina toate acestea cu aluatul initial si amesteca de cateva ori. Nu trebuie sa fie omogen! Rastoarna totul in forma pregatita si coace checul englezesc cu mere pentru 50-60 de minute la foc potrivit, in cuptorul bine incins inainte.
Taie checul englezesc cu mere, in felii, abia dupa ce s-a racorit bine. sper ca te-am ajutat!