| banikis a întrebat:

Dece viata este dura?

16 răspunsuri:
mumoasa
| mumoasa a răspuns:

Asa e viata. Uneori e buna alteori e rea.big grinViata este grea pentru a ne ajuta sa fim mai puternici si pentru a intelege ca nu toate lucrurile din viata sunt bune.big grin

| JackieSue a răspuns:

De de aia.
Gandeste-te cat de plictisotoare ar fi viata fara toate urcusurile coborasurile...lucrurile fericite/triste.Ar fi ceva atat de monotooon... ti-ai dori putina duritate.

Sau mai simplu.Viata e dura ca s-o conduca cei puternicitonguetonguetongue

| Nastia a răspuns:

K sa n faca p noi mai puternici, ...lupta cu eam ereu, .va fi bine,.happy

| andreea_8479 a răspuns:

Cateodata este.cateodata nu
nu poate fi niciodata perfecta...trebuie sa treci prin multe experiente placute sau nu... dar intotdeauna at cand intampini cv greu, peste care crezi ca nu poti sa treci trebuie sa stii ca la capat se afla o luminita...care t va salva sh atata tmp cat speranta nu moare vom lupta
at cand suntem fata in fata cu o problema dificila nu trebuie sa ne lasam invinsi...lupta .vei vedea k vor fi multi care vor sa t ajute sh vor veni sh clipe frumoase pentru u

:*

| gabrielutzu a răspuns:

Viata este dura pentru cine o vede a fi dura.Depinde in ce iti pui nadejdea. Daca te increzi in lucruri trecatoare, pamantesti, pui baza si suflet in ele, si dezamagirea atunci cand acestea se intorc impotriva ta, va fi pe masura.
Eu, ca si crestin, pun baza pe Iisus Hristos. El niciodata nu ma va dezamagi, iar daca o sa permita(sau permite deja) greutati si incercari sa imi apara inainte, o sa le accept cu calm si intelegere, pentru ca stiu ca ele sunt trimise pentru indreptarea mea.
Astfel eu niciodata nu o sa fiu dezamagit de nimeni se de nimic, orice s-ar intampla voi privi cu credinta in Dumnezeu inainte si cu zambetul pe buze, fara exceptie.
Deci, pentru unii ceea ce alti considera a fi duritate e doar ceva banal, iar ceea ce pentru altii este ceva banal, pentru ceilanti sunt lovituri devastatoare.
Totul depinde de credinta si suflet, nimic mai mult, nimic material.

| nutsa a răspuns:

Viata este dura...pentru ca uneori nu totul decurge asa cum am fi vrut noi desi exista 5 motive pentru care viata merita sa fie traita:ar trebui Sa fim bucurosi pentrul simplul fapt ca traim, ca ne trezim in fiecare dimineata cu o gramada de planuri, ca avem sansa de a zambi unui cer albastru, de a alerga prin ploaie, de a imbratisa pe cineva drag. Da! Sansa de a imbratisa pe cineva drag, ce poate fi mai frumos? Într-adevar, viata multora dintre noi nu e usoara, e plina de urcusuri si coborasuri dar, daca ar fi fost altfel sa-ar mai fi numit viata? Majoritatea timpului ni-la petrecem fiind intunecati, morocanosi, cufundati tot mai mult in grijile cotidiene. Oare cati dintre noi se opresc din eterna fuga luand o pauza de albastru in care Sa priveasca cerul? Cat de norocosi suntem noi, oamenii, fie si pentru faptul ca putem privi. Ochii nostri pot cuprinde infinitul, iar sufletul capata acel echilibru de care avem atata nevoie. Un alt motiv, poate cel mai important, este dragostea. Ce-am fi fara dragostea celor dragi? Ne-am stinge putin cate putin… Ce bine e cand cineva te iubeste si-ti arata acest lucru in fiecare zi. Dragostea e singura realitate si cea care ne face Sa fim, de cele mai multe ori, altfel. Un alt motiv care are legatura cu cel precedent este prietenia. Uneori, un singur prieten e de-ajuns. Cineva care Sa inteleaga ce e in sufletul tau doar privindu-te in ochi, cineva care Sa te sune si Sa-ti spuna, cineva care Sa rada cu tine, Sa planga cu tine, Sa-ti fie alaturi cand cazi si Sa te ajute Sa te ridici, Sa evolueze ajutandu-te Sa evoluezi. Sau poate cineva care Sa te tina de mana de fiecare data cand esti pe marginea prapastiei. Cum Sa nu merite Sa traiesti pentru un astfel de prieten? Apoi, alte motive ar putea fi arta si, in general, capacitatea de a invata cat mai multe. Ce bine te simti atunci cand privesti un tablou frumos, cand citesti o poezie sau cand asculti o melodie sublima. Cum spunea si Voichita:. Ultimul motiv, care este un fel de concluzie la tot ce am scris pana acum este: insasi viata. Sa ne bucuram ca traim, ca putem iubi, putem invata si putem lasa ceva in urma. Sa-I zambim vietii, orice ar fi! Viata merita traita o data ce ai gasit Sa faci ceva inaltator, pentru ca sufletul tau Sa se simta implinit.

| madonica a răspuns:

Nu stiu cum e viata ta dar a mea in comparatie cu ce vad in jurul pot sa ma consider norocoasa caci ii am pe cei dragi mie alaturi dar noi oameni avem suisuri si coborasuri si fiecare ii da D-zeu sa isi poarte crucea dupa puteri

| amberjuly a răspuns:

Ca sa ne invete lucruri. ca sa ne faca mai puternici. ca sa ne maturizam. ca sa devenim intelepti

| zuzu_1842 a răspuns:

Ca sa ne faca mai puternici, dupa cum se zice
"ce te doboara te face mai puternic"

| samur1 a răspuns:

Din varii motive. dar unul singur este salvator, ca sa nu adormi la propriul volan de masina/viata...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca asa trebuie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Viata este doar un labirint in care mereu ratacim...

| emma07 a răspuns:

Pentru a ne oferi experienta si puterea necesara maturizarii. pentru a fi in stare mai tarziu sa depasim anumite probleme si mai dificile

| KostyaKornea a răspuns:

Mportant e să trecem prin viaţă zâmbind şi transmiţând celor din jur energie pozitivă, care ni se va întoarce, bineînţeles. Dar dacă noi suntem tot timpul supăraţi, transmitem starea noastră şi celorlalţi şi tot asta vom şi primi înapoi, ajungând să fim mereu cu un nor negru deasupra capului.

| KostyaKornea a răspuns:

Important e să trecem prin viaţă zâmbind şi transmiţând celor din jur energie pozitivă, care ni se va întoarce, bineînţeles. Dar dacă noi suntem tot timpul supăraţi, transmitem starea noastră şi celorlalţi şi tot asta vom şi primi înapoi, ajungând să fim mereu cu un nor negru deasupra capului.

| greg_8797 a răspuns:

Findca noi suntem slabi de fire

Întrebări similare