anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci ajutati-ma.
De ce toata lumea brusc devine credincioasa si buna de Paste si Craciun, si cu mandrie ca este roman de 1 decembrie? Nu ca m-ar enerva lucrul asta, nu am treaba, doar ca ma simt eu prost cand se fac atacuri la adresa mea.
Azi de 2 ori mi s-a spus de ce nu merg la inviere sa iau lumina, caci nimeni de la mine din familie nu se duce. Bine o sa iti fie in familie daca sunteti intelegatori unii cu altii, nu datorita luminii. Eu asta cred, nu ca as fi eu ateu. Eu ma preocup de cei din jurul meu zi de zi si din cauza asta am mereu stari proaste si sunt o persoana anxioasa, si cand ii mai aud si pe astia cu lucruri de genul ma enerve/intristez.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Asa este traditia. Dar fiecare face ce crede ca e mai bine pentru el. Numai ca nu intotdeauna alege calea cea mai potrivita.

| UnTipObisnuit a răspuns:

Pentru ca intervine simtul de "grup".
Este promovata idea "de Craciun fii bun", "de Paste credincios", "de 1 dec patriot" etc, de media foarte mult si de oameni.
Este mai usor sa fii cu grupul decat singur din simple motive evolutioniste.
Dar asta nu inseamna ca si trebuie sa bagi in seama ce zic ceilalti. Cu greu schimbi parerea cuiva daca nu schimbi actiunea in acest tip de situatie. Dar doar daca cineva spune ca nu e bine ceea ce faci, spui un simplu "Ok" si aia e.

| NevermindXEXEXD a răspuns (pentru UnTipObisnuit):

Am observat si eu asta. Nu prea imi exprimam eu parerea, insa de la un timp m-am saturat si imi zic parerea si multora nu le place si incep sa sara cu gura

| Sabou_Gabriel_1995 a răspuns:

Crede-mă, eşti un crestin mult mai bun decât cei ce te judecă.
Dacă lumea ar deveni mai pacifistă după ce ia Lumina Sfântă, astăzi ar trebui să trăim intr-un basm...