| MarinaElena a întrebat:

Deci...Am aflat de la cineva(nu este o sursa sigura) ca un baiat(24 ani) se va casatori cu una(17 ani) in aceasta primavara. Din cate stiu eu, ei nu se pot casatori deoarece ea nu are 18 ani. Dar el este roman iar ea este tiganca.Deci,din moment ce ea nu este romanca se poate casatori chiar daca este minora?

Va rooog mult sa imi raspundeti! Este urgent!

Multumesc!:*

Răspuns Câştigător
| giulia890 a răspuns:

Si tiganii sunt tot romani, nu au alta cetatenie ...si se pot casatori cu accordul parintilor minorei

5 răspunsuri:
| AlinaaAli a răspuns:

Da,se poate casatori!
daca are acordul parintilor se poate!winking
nu conteaza varsta din moment ce are acordul parintilor!

| LalLyBoOmD a răspuns:

Buna, Marina happy pai nu e frumos in primul rand sa o numesti "tiganca". este si ea o persoana. Se pot casatori pur si simplu si fara preot, de exemplu intr-o "satra" fiecare face ce vrea. De obicei "tiganii" de casatoresc de mici, chiar si 12 ani. Dar daca el este roman, se pot casatori, dar legea nu accepta acest lucru, iar acestia vor fi casatoriti numai in satra, daca vor sa aiba acelasi nume (al barbatului) nu pot. Funda? Te rog!

| MarinaElena explică (pentru LalLyBoOmD):

@misssecret nu am nimic cu acele persoane, doar ca asa mi-a venit prima data in minte sa o numesc.Ea nu locuieste in "satra". Locuieste in oras, invata la viceu etc impreuna cu persoanele de cetatenie romana.
Oricum multumesc mult!:*

| LalLyBoOmD a răspuns (pentru MarinaElena):

Scuze, oricum da se pot casatori cu acordul parintilor si subt 18 ani!

Răspuns utilizator avertizat