Dacă vei mai fi deranjat de părinţii fetei (care par a nu-şi cunoaşte fiica şi cam exageraţi şi paranoici; te-au găsit ţap ispăşitor pentru incapacitatea lor de a-şi educa copilul şi a găsi cu el un mijloc de comunicare), explică-le că nu ai nimic cu fata lor sau cu ei, însă relaţia voastră s-a încheiat şi sunt rugaţi să nu te mai implice în problemele lor şi să te lase în pace. Îi saluţi, închizi frumos telefonul şi dacă te mai sună, nu mai răspunzi. Iar dacă nu încetează, îţi rogi părinţii să discute cu ei, ca între adulţi.
Cere-ti scuze, explica-i ca v-ati despartit, asuma-ti vina (e si vina ta ca in cursul relatiei voastre ea se comporta urat cu familia ei) si spune-i ca nu le vei mai cauza probleme.
Cred ca stie ca ne-am despartit, scuze mi-am cerut ultima data cand am vorbit cu el.
Nu inteleg de ce e vina mea, eu o sfatuiam sa fie ok cu ai ei. ca doar asa o poate lasa cu mine, doar asa putem ajunge la un numitor comun. Nu e vina mea ca ea se comporta urat cu ei, ca ea era incapatanata si nu ma asculta.
Nu e vina mea ca ea era fumatoare de ceva timp.
Multumesc pentru raspuns.
E vina ta fiindca la 16 ani nu e foarte potrivit sa ai o relatie, era prea mica. daca ti-ai asumat o relatie cu o fata atat de mica, iti asumi multe raspunderi, fiindca simplul fapt ca este intr-o relatie (fapt nepotrivit pentru varsta ei) o bulverseaza foarte rau. Deci tu ai bulversat-o, tu trebuia sa ai grija ca familia ei nu sufera din cauza asta. Nu e suficient sa o sfatuiesti, nu era un adult, era un copil minor care avea nevoie de mult mai mult. Trebuia sa te gandesti la faptul ca e incapatanata inainte de a o baga intr-o relatie, cand aveai deja o relatie cu ea, inseamna automat ca iti asumi incapatanartea ei si esti raspunzator ca relatia dintre voi sa nu o escaladeze. O relatie inseamna multe obligatii, trebuie sa ti le indeplinesti, nu sa te multumesti cu trei cuvinte. Fii mai responsabil, mai putin egoist. Este si vina ta ca nu ai cooperat cu parintii ei, ca ai permis ca in preajma ta sa fumeze o minora.
In primul rand explica-i ca v-ati despartit! Eu iti sugerez sa iti schimbi numarul!
Twister09 întreabă: