Buna stiu prin ce treci si eu trec prin aceeasi situatie dar eu dau bacul anul acesta si tocmai de aceea sunt atat de stresata,gandeste-te ca ai o singura viata si trebuie sa te bucuri de ea invatatul este ceva prin care fiecare om trece nu esti singura,gaseste increderea pe care ai nevoie sa fi pregatita la examen cu ajutorul parintilor, stiu e greu pentru ca trebuie sa inveti mult si ce conteaza asta invata cat poti tu pentru ca daca ai incredere in tine totul se rezolva, asta e sfatul meu, tu esti micuta acum dar gandeste-te cat mai ai de invatat de acum incolo si trebuie sa treci peste toate cu brio tocmai pentu ca ai toata viata inainte, sper ca te-am fost de folos
Incearca sa nu tocesti... prinde din mers la scoala fi mai atenta..si acasa ai mai putin de studiat
Buna, nu am citit programul tau in totalitate, dar nu e nevoie, inteleg ca esti suprasolicitata de sarcinile pe care le ai de facut, si stresata datorita asteptarilor care le au parintii si persoanele din jurul tau de la tine. Ar trebui sa gasesti si niste momente de relaxare, in special in weekend ar trebui sa te detasezi de tot si sa iesi in oras sa te distrezi. Zilnic ar trebui sa faci minim 30 de minute o activitate ce te relaxeaza si iti provoaca placere, ti-as sugera alergarea deoarece eliberezi endorfine, si anume hormonii fericirii, cu siguranta te vei simti mai bine, nu e nevoie de pastile sau suplimente pentru efortul tau intelectual, si stresul psihic la care faci fata, cu toate ca un complex de vitamine nu ar strica, cat despre relaxare, ai putea incerca in fiecare zi lucruri noi, atat cand vine vorba despre socializare, sa cunosti persoane noi cat si vizitarea unor locuri noi. Pastile, probabil se vor gasi, unele care sa aiba efecte si la tine, dar vei deveni depedenta de ele ca sa te simti bine, dar cand ma gandesc la asta am imaginea unui batran ce isi da si ultimii bani pe ele, nu a unei fete de 14 ani .
Cel mai tampit program sa ai ore dupamiaza. Efectiv iti strica toata ziua. Nu ar trebui sa accepte nici elevii nici parintii orele de dupamiaza.
Cred că faptul că ai ore după amiaza îţi dă peste cap programul. Dacă te-ai muta în altă clasă (sau şcoală) unde orele sunt de dimineaţă, după ce îţi faci temele o să ai mai mult timp pentru ieşit în oraş, stat la calculator, etc. Dacă nu vrei sau nu te lasă părinţii, atunci mai ai doar două opţiuni: să renunţi la meditaţii sau să mai suporţi încă un an rutina asta.
Diorrus întreabă: