| roxanabye a întrebat:

Deci am o problema, sunt in clasa a 10-a si nu stiu cum sa fac dar sunt prea retrasa.Toti imi spun sa ma bag in vorba cu ei, sa fiu mai indrazneata.dar in afara de vreo 2 -3 nu pot vorbi cu nimeni (ca am impresia ca sunt par o proasta in ochii celorlalti si nu mai zic nimic).Si problema e ca vreau sa fiu mai indrazneata dar timiditatea parca ma ingheata...cum as putea sa ma bag si eu in seama cu ceilalti, ca toti imi zic sa fiu mai indrazneata.dar cum?

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Pai cred ca poti incepe prin a nu te mai gandi cum pari in ochii celorlalti atunci cand vorbesti. Nu te mai gandi ca pari proasta sau ca nu raspunzi la ceea ce trebuie. Gandeste-te doar la ceea ce ti s-a adresat, ce vrei sa spui si cum vrei sa elaborezi ideea. Incearca doar sa te focalizezi pe altceva atunci cand vorbesti.

2 răspunsuri:
| Villy0po a răspuns:

Si eu am fost cea mai timida persoana pe care o stiam, cunosc perfect sentimentul. Eu am reusit sa trec peste timiditate, nu total...in mare parte. in timp. Probabil te privesc toti ceilalti de sus si te fac sa te simti asa (adolescentii din ziua de azi). Incearca sa fi cat mai naturala posibil si relaxata. E greu dar si o persoana transparenta si fara personalitate... nu e interesanta.

| ReViNeMaScAtii a răspuns:

Eu cred ca te stresezi prea mult
sfatul meu: fi tu insuti, vorbeste deschis fara frica...