| KillerBunny1500 a întrebat:

Deci, am stat pana acum si nu mi-am facut aproape nimic din temele de vacanta si acum... incerc sa scriu, dar nu pot sa ma concentrez, ma plictisesc repede si mi se duce tot timpul gandul la altceva, imi vine sa fredonez melodii, tot felul de chestii de genul! Ma ajutati cu niste sfaturi despre concentrare? Multumesc anticipat!

2 răspunsuri:
| thegatekeeper a răspuns:

Incearca sa lucrezi o ora sau doua pe zi, in functie de cat de multe teme ai, dep referat dimineata, ca sa stii ca ai scapat de-o grija pentru restul zilei. De obicei, seara se prea poate sa nu mai ai niciun chef sa scrii, esti obosita si probabil exista alte activitati care iti distrag atentia. Daca iti rezervi o ora sau doua dimineata, cred ca poti reusi sa termini tot ce ai de facut. Gandeste-te ca scapi de o grija si nici nu te aglomerezi si mai rau odata ce trece timpul ramas din vacanta. Si inca ceva: opreste tot ce te-ar putea distrage in timp ce lucrezi: telefon, TV, computer etc. Cel mai bine te poti concentra in liniste sau daca preferi, poti pune niste muzica ambientala sau clasica pe fundal, ca sa nu fie totul prea plictisitor.

| Demise a răspuns:

Incearca sa te gandesti ca daca nu iti faci temele vei lua o nota mica. Repeta-ti in gand "pot sa ma concentrez, pot" si incearca sa te gandesti numai la teme. Eu de exemplu imi faceam temele seara pentru ca lumina de afara ma ducea cu gandul la vacanta si la distractie si uitam de teme.