| lovecats123 a întrebat:

Deci anul am intrat clasa a 9-a la unul dintre cele mai bune licee din oras.Cu colegii, profesorii m-am acomodat deci e bine la capitolul asta.Problema e cu notele.Adica am luat niste note foarte mici la testele initiale.Nu vreau sa imi dezamagesc parintii pentru ca ei s-au obisnuit ca in gimnaziu sa fiu premianta clasei si se asteptauca si la liceu sa fie la fel Dar e imposibil...sunt undeva pe la mijlocul claseI, nu printre cei mai buni.Eu chiar imi doresc sa fiu printre cei mai buni ca asa m-am obisnuit dar pur si simplu nu ii pot intrece pe ceilalti colegi care au invatat in scolile cele mai bune din oras iar eu nu.Deci intrebarea ecum sa fac sa nu imI dezamagesc parintii si sa scap de aceste sentimente ciudate?

Răspuns Câştigător
| IrinaChill a răspuns:

Buna!
Eu zic ca testele initiale nu conteaza nici macar in proportie de 5% ci mai degraba prima impresie a profesorilor despre tine deoarece ei vor ramane cu acea impresie pe toata perioada liceului in 95% din cazuri. Astfel, trebuie sa le demonstrezi pana la finele primului semestru ca esti un elev bun si dornic de a invata. Sfatul meu este sa te concetrezi pe tot ce iti dau ei de facut acasa si sa fii atent in clasa iar daca mai citesti si cate ceva suplimentar in paralel cu temele care iti sunt date e mai mult decat extraordinar. Sper ca te-am ajutat. O seara faina!

3 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Buna!
E normal sa iei note mai scazute la testele initiale pentru ca n-ai cum sa-ti amintesti tot din materia de anul trecut. De aia sunt si facute, sa vada cat la % iti mai aduci aminte. Aceste teste nu se trec, deci n-ai de ce sa-ti faci probleme. Axeaza-te pe invatat in continuare si incearca sa lucrezi suplimentar acasa la materiile unde ti se pare ca nu te descurci.

| AFR81 a răspuns:

Exact asa am patit si eu. Terminasem scoala cu media 9.88, iar la liceu nu puteam sa sar de 8.70. Pur si simplu, nivelul este mai ridicat. Legat de parintii tai, fa-i sa inteleaga ca este mult mai greu aici. Vorbeste cu ei. Altceva n-ai ce sa faci. Ai mei au inteles. Pe de alta parte, poate cu trecerea timpului, fiind atenta la ore si invatand, vei fi si tu in ritm cu clasa si te vei bate la primele locuri. Eu, ce-i drept, nu ma omoram cu invatatul nici in generala, dar nici in liceu.

| neutrino a răspuns:

Cu putin efort in plus vei reusi sa ajungi mai sus, iar cu mai mult efort vei ajunge sa fii printre primii.