As sugera sa vezi un medic psihiatru, chiar mai multi.Vezi ce parere are fiecare si care iti inspira mai multa incredere si vezi ce sfaturi si tratament iti da.
Multa sanatate!
Inainte de a vedea un medic ar trebui sa le spun parintilor mei despre asta si. e cam greu
Daca ai o relatie buna cu parintii si exista comunicare, poate ca e greu, dar nu imposibil.
Poti incerca sa gasesti o cale de a le spune fara a sta fata in fata.
Desigur, depinde de dinamica familiei voastre si de cum ii cunosti tu, dar cateva idei ar fi:
-sa le scrii o scrisoare pe care sa ii rogi sa o citeasca, dar la care sa iti dea un raspuns numai atunci cand ei deja au avut o conversatie despre ce ar putea face mai departe;
-sa vorbesti cu medicul de familie, sa ii spui aceste lucruri si sa il rogi sa vorbeasca cu parintii tai;
-sa vorbesti cu psihologul scolii si sa il rogi sa le spuna el parintilor;
-sa rogi pe cineva de incredere sa deschida subiectul in fata parintilor tai (ruda, prieten, profesor etc.).
Stiu ca cea mai grea parte este aia in care iti expui aceasta latura, devenind vulnerabila in fata celorlalti, dar dupa ce reusesti sa o faci, totul devine mai usor.
Esti la o varsta (banuiesc adolescenta) sensibila din punct de vedere psihologic.Este varsta la care se pot declansa anumite mecanisme ce pot evolua rapid intr-o afectiune psihiatrica cronica, dar e si varsta la care se pot solutiona multe aspecte psihice si psihologice, daca sunt luate din pripa.
Ia-ti acest weekend pentru a reflecta la lucrurile pro si contra pe care le-ai experimenta daca ai ajunge sa mergi la medic si incearca sa gasesti o cale pentru a le spune asta alor tai intr-un mod in care sa te simti cat mai putin vulnerabila in fata lor. Apoi, lucrurile se vor aranja de la sine daca ei vor fi de acord sa mergi la medic.
Sper sa iei cele mai intelepte decizii.
Multumesc
Eu m-am gandit printr un mesaj pe telefon sa ii zic mamei mele, ca pare mai simplu. Si pot atunci si sa decid ce e de spus si cum sa ma exprim
Da, este o idee buna (eu am spus "scrisoare", dar nu ma refeream neaparat la ceva scris pe hartie, insa ai inteles tu ideea). Atunci cand scrii, poti formula, reformula, corecta, adauga etc., deci vei putea alege cea mai buna forma de exprimare, astfel incat sa nu te simti inconfortabil si sa nu ai teama ca ai putea spune ceva de care sa iti para rau, cum se mai intampla uneori in conversatiile fata in fata.
In plus, formularea in scris, fiind o forma de comunicare indirecta, te va ajuta in a te simti mai protejata.
Succes!