| DeNyyy a întrebat:

Deci.de ce sunt unii atat de profitori? am o persoana pe care o consideram cea mai buna prietena.la scoala sta cu mine rade cu mine vb tot timpul cu mine... iar cand ma duc in excursii nici nu ma mai baga in seama.asta e prietena? eu as vrea sa schimb un pic foaia cu ea.sa devin mai indiferenta. poate sunt prea fraiera.prea darnica. voi ce ziceti? vreau sa precizez ca am impresia ca la scoala sta cu mine doar ca sa ii dau temele la mate.

5 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Nu cred ca era necesar un roman pe aceasta tema. Raspunsul la intrebarea ta e unul simplu: "Nimeni nu profita mai mult decat ii permiti!" Din treaba asta, afla ca si tu ai o parte din vina. Pentru inceput, nu-i mai da niciun fel de tema. Din moment ce ai facut chestia aceasta, te asigur ca se retrage singura sau pozeaza in victima. Daca pozeaza in victima, nu o lua in seama, fii indiferenta.

| mistakeofyourlife a răspuns:

Daca tu singura ti-ai dat seama de ce nu schimbi ceva in relatia voastra? Stai de vorba cu ea si explica-i ce te deranjeaza la ea. Daca isi schimba comportamentul (bine trebuie sa ai si tu rabdare, nu poate sa se schimbe intr-o zi) puteti continua sa fiti prietene. depinde si de cum te simti tu. Din ce am citit mai sus consideri ca esti exclusa de ea in marea parte a timpului, si simti ca se profita de tine. Poti incepe prin a refuza sa mai dai tema. Pana la urma tu ai muncit sa o faci deci tu ai dreptul sa refuzi sau sa accepti ca altcineva sa iti copieze exercitiile. prietenii adevarati sunt foarte rari...Si nu se gasesc usor. Sunt multe alte fete in clasa sau chiar in scoala care iti pot deveni prietene. Nu trebuie sa ramai blocata pe aceasta care nici macar nu se poate numi prietena. Bafta!

| Reanna a răspuns:

Inteleg ce zici. Am avut si eu multi profitori pe langa mine. Incearca sa o testezi. De exemplu : Cand iti cere o tema sa nu i-o dai ca sa vezi cum reactioneaza. Daca e profitoare va spune ca esti rea, bla bla bla, dar daca e o prietena adevarata va veni in continuare la tine, tot daca nu i-ai dat tema. Sa nu intorci spatele parerii tale. Tu o cunosti mai bine de aceea s-ar putea ca impresia ta sa fie adevarata. Nu trebuie sa fugi tu dupa ea, ci ea dupa tine. Si trebuie sa-ti dai seama ca din moment ce tu ii dai temele la mate ...esti mai superioara decat ea. Sa nu o faci sa se gandeasca ca a scapat si de data aceasta lasandu-te fraiera. Am avut o prietena la fel si i-am spus ce gandeam " Prietenia noastra...eu am luat-o in serios, dar se pare ca tu o vedeai bazata doar pe datul temelor "

| Rill a răspuns:

Salutarihappy Incearca sa "schimbi foaia" asa cum spui tu sau incearca sa vorbesti deschis cu ea despre ce te deranjeaza in atitudinea ei. In legatura cu temele nu i le mai da laughing sa se descurce si singurawinking, incearca sa-i explici ce nu intelege la matematica. Nu o ajuti cu nimic daca i le dai.

| kkkkkkkkkkkkk a răspuns:

Ar trebui intardevar sa schimbi foaia putin cu ea! Asa ni se intampla tuturor cu "cei mai buni prieteni" sau cu "prietenii apropiati". Trebuie doar sa fim mai atenti ce prieteni ne alegem pentru ca unii nu se pot numi "prieteni". Incearca pur si simplu sa gasesti scuze atunci cand ea are nevoie de tine adica daca iti cere tema la mate zii ca nu e corecta si ca nu risti sa o greseasca si ea sau spune-i ca nu ai facut-o.Si stai linistita nu esti fraiera si darnica (e minunat ca esti asa) doar ca nu cu persoanele care profita.