| lukian298 a întrebat:

Deci eu nu-mi mai suport parintii. Nu inteleg de ce ma obliga sa merg la facultate sau sa merg la munca cand eu vreau sa stau acasa si sa fac ce-mi place (sa cant la chitara, este pasiunea mea). Da, asta vreau sa fac, pentru ca m-am saturat de invatat, bac, teme si toate astea. Dupa 12 ani vreau si eu sa stau un an sa ma odihnesc, ca apoi oricum urmeaza alti 40 de ani de munca. De ce nu vor sa ma lase sa fac asta daca le promit ca la anul o sa merg la facultate? Daca as fi mers mai tarziu la scoala tot cu un an mai tarziu as fi mers la faculta si nu ar mai fi comentat nimeni ca nu e moral sa mergi la faculta la 20 de ani.

Stiu ca nu e ceva moral sa stai si sa nu faci nimic care produce bani (pentru ca eu cant la chitara ore intregi si imi dedic o gramada de timp pentru asta, deci nu-i ca si cum nu fac nimic), dar cine se poate lauda ca a facut doar lucruri bune in viata? Cine nu are nici o fapta mai putin demna de lauda? Fiecare a facut si lucruri egoiste sau nasoale in viata, unii au fost alcoolici, altii au furat, altii s-au drogat. Fiecare a trecut in viata prin vicii si perioade in care nu au facut doar ceea ce este "bine".

Eu momentan vreau sa cant la chitara si pierd vremea, stiu ca nu e ok, dar asta vreau sa fac, la fel ca fumatorul care stie ca nu-i bine sa fumeze, dar tot vrea sa o faca. mai tarziu, poate, o sa imi regret asa cum isi regreta unii ca au jucat cateva mii de euro la jocuri de noroc si i-au pierdut, dar vreau sa trec prin asta. Vreau sa stau, sa cant la chitara, sa ies afara, sa ma distrez, sa iau calumea ore de chitara si sa scot un album, am planurile mele. Eu as intelege daca parintii mei ar trai de pe o zi pe alta, dar au bani, cand ai cateva mii de euro sa-ti iei masina si sa o intretii, de ce nu ai vrea sa-i faci dorinta la copilul tau si sa-l intretii si pe el un an sa cante si sa faca ce-i place?

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Eu sunt de acord cu un an pe bara, e bine sa fii linistit un an sa te regasesti, sa-ti dai seama ce-ti place. Vorba ta, ai timp destul de munca dupa. Incearca sa-ti iei un part-time job ca sa nu zica ca stai chiar degeaba si sa studiezi mai aprofundat cantatul la chitara

| Bondarel99 a răspuns:

E greu pentru un părinte sa își vadă copilul ca nu face nimic, și societatea pune presiune pe noi sa ne facem o cariera, sa facem bani. Poate ei se gândesc ca vrei sa lenevești încă vreo 5-6 ani așa, in plus vor trebui sa te întrețină și la facultate, e normal sa își facă griji. Poate dacă ar vedea ca deși stai acasă totuși ai planuri de viitor, nu ar mai fi îngrijorați.
Pasiunile se pot urma și in timpul liber, după munca sau facultate, așa face toată lumea.
Poate se mai gândesc și la ce va zice lumea, știi cum sunt părinții, vorbesc și se lauda tot timpul cu copiii lor.

| Violleta2022 a răspuns:

Ia-ti traista in bat si cara-te de acasa!
Daca doresti sa tariesti ca un greiere, atunci este decizia ta!
Dar nu te astepta ca parintii sa munceasca si sa te hraneasca sau imbrace dupa 18 ani, ca nu mai au aceasta obligatie.
Poti canta toata ziua pe strazi si noaptea dormii sub pod sau sub o banca in parc, poti manca din banii care-i strangi la colt de strada, cantand la trecatori!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai se vede ca esti prost, dar macar fa canal de Youtube si canta la chitara si devin-o viral, poate asa te vor lasa parintii in pace, DAR vei castiga bani fara sa vrei.

| smihai23 a răspuns:

Din moment ce stai pe banii lor, e normal sa-ti mai si aducă diverse acuzații de genul. Dar daca ti-ai lua si tu un job, sà ai banul tau, crede-ma ca ar fi altceva. Inteleg ca vrei sa te odihnesti, e perfect normal, dar facultatea nu-i ca liceul.