În primul rând urmăreşte-l toată ziua să vezi dacă chiar consumă apă şi ceapă. Dacă nu o face, atrage-i atenţia că e de la ALCOOL şi dacă tot continuă.
Ascunde-i alcolul.
Mi-a mai trecut o idee, să-i pui somnifere ca să nu apuce să deguste prea mult şi aşa nu i se mai face rău.
Succes!
Si eu am trecut prin asta, chiar si mai grav, a inceput de acum 2 ani cu primele acte de divort, si inca nu au finalizat divortul, pentru ca el(tata) vrea sa ne ia noua(eu, mama, sora mea) tot, ceea ce nu e corect, deoarece sunt minora. S-au despartit din cauza bauturii si a infidelitatii din partea tatalui. Si eu si sora mea am incercat sa facem tot ce am putut, dar nu a fost solutie . Divortul este cel mai bun caz. Dar daca mama ta nu vrea, inseamna ca ori nu e atat de grav(adica nu este violent), ori esti prea mica/mic (nu ai mentionat), ori il iubeste si nu au fost niciodata discutii despre inselat. Bafta, si incearca sal tii pe tatal tau ocupat, sal introduci mai mult in viata ta. Sa vina pe la scoala, la sedinte. Sa mergeti in excursii de weekend cu familia, sa mai mergeti la un film, sa-i spui ca vrei sa mergi cu el sa-ti cumpere ceva anume. Fa asta, sa nu se ajunga la divrot, ca eu acum regret. Succes!:*
Imbatal sau fa-l sa se imbete foarte foarte rau pana la internarea in spitat poate si coma alcolica, poate asa o sa ii fie frica de alcol si nu o sa mai bea!
Asa s-a intamplat cu bunicul meu dar cu fulatul.
Succes!
Asa fac toate mamele..Nu le inteleg. apoi ajung la batranete si isi dau seama ca au avut o viata de c. Nu as putea sa-mi stric singura viata in acest hal. incearca sa-i explici aceste lucruri mamei tale. Daca inca vrea sa traiasca cu el inseamna ca ii place. Daca tatal tau bea de mult timp...nu e nici o sansa sa-l scapi de acest obicei..In ceea ce te priveste cred sincer ca nu ar trebui sa-l bagi in seama. Oricum nu intelege nimic din ceea ce ai de spus. De ce nu-l lasati sa vorbeasca singur ( tu si mama ta). Daca vrea sa se certe nu-i faceti moftul. Pur si simplu va faceti treburile si nu-i vorbiti. Apoi nu o sa mai spuna nimic. Dar sincer, spune-i mamei tale sa divorteze. Mama dupa ce a divortat stii ce a spus...De ce nu am divortat cu 10 ani mai repede.
Situatia nu este usoara si conteaza si daca esti baiat sau fata, ca astfel modul in care iti impui autoritatea este diferita.
In primul rand adultii cred ca pot face ce doresc si rar tin cont de parerea celor mai mici, mama ta daca decide ea va divorta, tatal tau daca decide el va renunta la bautura.
Partea proasta este ca este posibil ca tatal tau sau mama ta sa se imbolneaveasca si atunci lucrurile deja devin mai complicate.
Recomandare, sa nu ii mai spui mamei de divort ( stie deja pozitia ta ca i-ai mentionat-o asa ca las-o sa iti ceara ia parerea ), cu tata ca este mofturos te tine in stare de alerta mai ales cu bautura. Cauta sa faci disparuta bautura si totodata cauta sa nu te interiorizezi din cauza suferintei ( deci sa ai pe cineva cu care sa vorbesti sa sa-ti spui offul ). Situatia nu este roz, stiu cat de greu poate fi dar iti pot spune ca tu conteze acum si ca trebuie sa ai capul pe umeri.