| AdelinaSociu a întrebat:

Deci,in primul rand Salut TPU! Si am cautat peste tot daca cangurul are marsupiu, pfofa ne-a zis ca are numai ca trebuie sa justificam de ce! Un biolog sau ajutor pe aici avem?

2 răspunsuri:
| HighByTheBeach a răspuns:

Salut!
Naşterea marsupială
Neavând o placentă dezvoltată care să transporte substanţele nutritive, în mod eficient, de la mamă la embrion, mamiferele marsupiale nu îşi pot creşte puii în corp prea mult timp şi aceştia se nasc doar parţial dezvoltaţi. Puiul nou-născut se caţără pe burta mamei până la marsupiu, unde se ataşează de unul din mameloanele sale. Tânărul marsupial nu va da drumul acestui odgon de salvare decât atunci când va fi capabil de o viaţă independentă. Deşi, în mod miraculos majoritatea puilor îşi găsesc dmmul spre adăpostul pe care îl oferă marsupiul, unii se pierd inevitabil. Pentru a compensa acest fapt, mamiferele marsupiale au dezvoltat o fascinantă strategie "de rezervă".
Femelele marsupiale au un vagin dublu şi un uter dublu, în care se cuibăresc ovulele. La multe specii, masculul are penisul format din doi lobi, ceea ce permite fecundarea unui ovul în fiecare uter. Nidatia si dezvoltarea celui de-al doilea ovul fecundat poate fi întârziata cu săptămâni, sau chiar luni întregi, până când primul pui încetează să mai sugă, pregătit să părăsească punga marsupială. Acest fapt permite mamei marsupiale să continue înmulţirea imediat, deşi s-ar putea să nu se găsească în apropiere nici uri mascul cu care să se împerecheze. în cazul în care primul pui moare, cel de-al doilea aşteaptă, pregătit să preia marsupiul. Marsupialele care duc o viaţă activă din punct de vedere fizic, precum cangurii, au de obicei un singur pui şi un marsupiu adânc, în care îl pot ţine în timpul săriturilor. Totuşi, multe specii de oposumi americani şi de mamifere marsupiale carnivore din Australia au opt sau mai mulţi pui în acelaşi timp. Punga lor este doar o cută de piele dispusă în jurul mameloanelor. Ataşaţi de un mamelon, puii sunt purtaţi de mamă, atârnând de abdomenul ei. în curând greutatea o va depăşi pe cea a femelei, astfel că îndată ce ei vor putea da drumul mameloanelor, ea îi va lăsa într-un cuib.
Diferitele marsupiale au strategii diferite de îngrijire a puilor. Unii pui rămân în marsupiu până când vor putea alerga destul de repede pentru a putea ţine pasul cu mama lor, alţii sunt purtaţi pe spatele acesteia.
Bye!

| Alexandru_Vasiu_1997 a răspuns:

Reproducerea

Sezonul de împerechere la canguri are loc de obicei în timpul anotimpului ploios.
La naștere puiul este incomplet dezvoltat; el este mic, golaș, fără ochi și urechi, cu membrele nedezvoltate. Mama îl ia cu gura și îl introduce în punga abdominală numită marsupiu, de unde și denumirea grupului de animale marsupiale. Buzele puiului concresc cu mamelonul mamei și astfel laptele se scurge direct în gura lui; el rămâne prins de mamelon până la dezvoltarea completă, care are loc după 8-9 luni, când părăsește punga hrănindu-se singur. În pungă se întoarce numai în caz de primejdie.
funda?