Aia cu sa nu mananci dupa 6 seara e o prostie.
Ideea e ca ultima masa sa fie cu macar 2-3 ore inainte sa te culci.
Salut.
Ai incercat sa te duci la un nutritionist?
Ai incercat sa te apuci de un sport, oricare?
Daca mananci regulat mese si nu mananci ce trebuie sau mananci prea mult sau mananci prea putin, e cam degeaba.
Te poti duce la un nutritionist ca sa iti stabileasca clar si sa iti explice de unde sa iti ei vitaminele, proteine de care ai nevoie si dupa ar trebui sa te gandesti serios sa te apuci de vreun sport, orice sport.
Ai sa vezi ca o sa te simti mai bine si o sa ai si corpul cum iti doresti, dar na. trebuie putina munca si muulta motivatie pentru ca toata lumea se apuca dar dupa o luna e gata... asta nu inseamna rezultat.
Mincatul acesta prea mult cum zici tu are o cauză, daca nu esti gravidă, atunci poate ca ai diabet, diabetul debutează cu foame excesivă, ce varsta ai? Mergi la medic sa ti faci analizele de sange si urină pentru a depista din fază incipientă diabetul si a trece pe tratament.
Probabil nu dormi suficient. Un lucru relativ acceptat este acela că oamenii se simt mai înfometaţi când sunt obosiţi, dar acest efect este ceva mai complicat în cazul femeilor. Un studiu din 2011 arată că persoanele care nu dorm destul mănâncă cu 300 de calorii mai mult pe zi, comparativ cu cele care se odihnesc cât au nevoie. Nu trebuie sa mananci pe fuga., deoarece acest lucru te va face sa te simti mai infometata. Ştirile negative pot fi de vină pentru creşterea poftei de mâncare. Un studiu din 2013 a arătat ca oamenii care erau expuşi unor mesaje despre "vremurile grele ce urmează" consumau mai multe alimente atunci când li se spunea că sunt bogate în calorii, comparativ cu voluntarii supuşi unor mesaje neutre. Când grupul telespectatorilor care urmărise ştiri negative a primit hrană despre care i s-a spus că nu are multe calorii, voluntarii au consumat cu 25% mai puţine alimente. Lumina albastră strălucitoare emisă de dispozitive precum telefoanele inteligente şi tabletele ar putea fi cauza unei creşteri a apetitului, după cum susţin cercetătorii, care au concluzionat, în urma unui studiu de anul acesta, că expunerea la acest tip de lumină poate creşte pofta de mâncare pentru câteva ore, chiar şi în cazul persoanelor care tocmai au mâncat.