Data viitoare iti cumperi 3 pungi din acelasi model de rontaiele, si astfel numai poate alege si una si alta, ci va fi doar un model, doar o aroma, o punga i-o dai ei si 2 le iei tu la scoala!
este mai intelept, ea fiind copil cand va vedea ca ai 3-4 arome diferite va crede ca cele de la tine sunt mai bune...
asa cumparand un singur tip nu va mai avea ce sa reproseze, caci toate sunt la fel
Buna.Sora ta trebuie sa invete ca ce face nu este in regula. Vorbeste cu parintii tai sa ii explice daca pe tine nu te asculta.Nu e normal deloc sa stai flamanda din cauza ei la scoala.Iar chipsurile si altele pot fi mancate bine mersi dupa ce au fost desfacute, nu se strica asa cum spui, ci doar isi pierd putin din textura crocanta.Dar ele in continuare sunt safe de consumat, nu te imbolnavesti.Bine, clar ca nici dupa o saptamana sau o luna nu e ok, ai inteles ideea.
,, Dar na, când ești sora mai mare trebuie sa lași totul de la tine pentru sora mica.'' Nu.Fix asta e motivul pentru care multi copii cresc niste rasfatati si se naste frustrarea intre frati/surori.Ca trebuie mereu sa ii dai ei, sa ii cedezi lucrurile tale, mancarea, timpul liber, sa imparti cu ea desi nu doresti si asa mai departe.Nu asa trebuie sa functioneze.Mentalitatea aceasta gresita tot este promovata de parintii care nu stiu cum sa-si creasca copiii.Mama obisnuia sa imi povesteasca cum ea mai avea inca doi frati mai mici si bunicul le-a cumparat tuturor cate o minge identica, pe care a scris numele tocmai fiindca se certau. Sora ta este libera sa isi cumpere singura snack-urile din propii banuti, sa vezi atunci cum nu va mai desface pungile aiurea, ci va avea grija sa le manance.Ii puteai explica ca deja i-ai oferit doua pungi si e mai mult decat suficient, iar daca dorea neaparat sa incerce si celelalte doua arome puteai sa ii pastrezi cateva bucati si sa i le oferi cand veneai de la scoala.Mie asa mi s-ar parea mai ok, calea de mijloc.In ritmul acesta nu o ajuti deloc, mai mult ii faci rau pentru ca ii dai curs mofturilor ei.Si cand in viata reala se va intalni cu refuzuri de natura diversa nu va sti cum sa reactioneze matur/adecvat.
Buna! Imi pare rău pentru tine. bănuiesc ca si tu ești destul de micuța. Nu ești o sora rea, dacă erai așa nu te ai mai fi gândit sa te lasi pe tine pentru ea. Sa nu te schimbi niciodată! E bine sa împarți mai ales când vine vorba de familie( așa am fost si eu învățat de mic ) Dar cel mai important e sa te gandesti si la tine si sa nu te pui pe ultimul loc ( cum e o vorba: dacă tu ești bine si cei de lângă tine sunt ) Trebuie sa încerci sa o faci sa inteleaga ca si tu ai nevoie sa mănânci, si tie îți plac anumite jucării sau chestii. ca ești sora ei si ca nu trebuie sa existe diferențe între voi. Dar pana o sa fie ea capabilă sa inteleaga ai putea sa îți pui portia ta de rontanele in alt dulap sau sertar sau ca sa nu te simți ca ascunzi de ea sau ceva, ai putea sa îți cumperi in drum spre scoala 1-2 pungute si când ajungi acasa ii dai si ei. Mai exista si varianta cum mai spunea cineva sa încerci sa vorbesti si cu părinți si in felul asta poate Îți dau ceva bani in plus de buzunar sau Rezolvați împreuna situația. Ai grija de tine si sper ca ti am fost de ajutor? Folosește te de avantaj in sensul bun ca ești sora mai mare si găsești soluția cea mai buna!
Ștefan2222222222222222222222222... întreabă: