Salutări!
Dacă râd de tine de câte ori te văd, ăia nici măcar amici nu sunt, sunt doar niște cunoștințe, legat de fete, mai dă-le în puula mea, oricum dacă ai o fată lângă tine nu îți mărește încrederea în tine, sunt alți cu puuli de 5 cm și tot fuut ceva, uite fii atent, dacă prietenii nu îți sunt chiar prieteni, mai bine schimbăi, legat de fete, simți nevoia de căsătorie?! Dacă vine, vine, dacă nu, nu. În viață nu e alb și negru, ori e una ori e alta, cu toate că pe tine te doare în puula ce aberez aici, dar mi-am zis opinia.
Îți mulțumesc pentru politețe!
La mine a fost hormonal, la 18 ani când a încetat pubertatea au dispărut și sa știi ca m-am chinuit mult in adolescenta este buna și idee ta, încearcă.
Însă lipsesc niște date, nu au spus de cât timp ai coșuri, dacă ai și puncte negre, dacă ai tenul gras (ceea ce e cauza apariției acneei și punctelor negre, in cazul asta îți recomand eu ceva cu care nu dai greș), care e rutina ta de îngrijire a tenului, dacă folosesti săpun (nimeni nu ar trebui niciodată sa folosească săpun pe fata, săpunul inrautateste acneea). Dacă îmi răspunzi la aceste întrebări, îți spun ce sa faci.
Stai ma ca abia dacă sunt 3-4 mai mari, mai multe am mici, dar cum spunea și albina, eu am și tenul gras și exact acolo unde e slănină apar
Ți-am zis soluția: fond de ten bune ca nu prea ies în club, deci nu prea e nevoie. Ziua ma doare undeva dacă puștoaica se holbează la mine când ma vede la coada la pâine nemachiata.
"Am tenul gras, secretia de sebum este infinita si multa, am si puncte negre, "
De ce nu te concentrezi pe aspectul asta momentan. Nu cred ca e 100% din cauza hormonală, trebuie sa fii sigur ca nu rămâne niciun pic de sebum care sa îți blocheze porii. Eu aveam fata plină de coșuri și puncte negre pentru ca nu știam ca sebumul e problema. Desigur ca era și cauza hormonală, ca la toată lumea de altfel, dar dacă nu îmi făceam o rutina de îngrijire a tenului gras nu scăpăm in veci. Și gelurile de curățare trebuie folosite toată viața nu doar o perioada (rezultatele se văd după minim o luna), dimineața și seara. Poți sa te speli cu apa calda, dar la sfarsit neaparat da cu putina apa rece pentru a se Închide porii.
Și dacă tu zici ca e hormonal, e logic ca după ce o sa îți incepi viața sexuală o sa se echilibreze nivelurile de hormoni sexuali din organism, asta nu e un mit, e foarte adevărat. De ce crezi ca atunci când o fata merge la dermatolog pentru acnee i se recomanda anticoncepționale aproape întotdeauna? Și la băieți e același lucru dar nu îți imagina ca după o noapte o sa te trezești cu fata de bebelus, totul se reglează in timp.
Doar ca am văzut asta. Treci de primele 10 secunde și poate dacă încerci, scapi de coșuri.
https://www.instagram.com/......3x4p6BJ4g/
Sunt un asasin! O sa ucid toate bacteriile care îți fac coșuri cam așa
https://66.media.tumblr.com/......o1_500.gif
PS: revin la prima mea soluție: niște 'glet'
Sunt de treaba fata... mergem în club diseară?
This is me
https://media.giphy.com/media/uTweayBofkHbq/giphy.gif
Nu știu dacă e și cazul tău, dar o să îți spun prin ce am trecut eu cu acneea. Până în clasa a10a am avut timp de vreo 5 ani o acnee nasoală, toată fața mea era plină de coșuri. Până m-am mutat la cămin unde era baia la comun și erau doar 3 chiuvete pentru 90 de fete și nu prindeam dimineața "loc" să mă spăl pe față.
Cumva, după ceva timp mi-au dispărut încet încet coșurile. Concluzia la care am ajuns e că atât timp cât nu mă spăl pe față nu am probleme. Cum mă spăl pe față și dau cu săpun/gel, cum îmi apar coșurile. Nu m-am mai spălat pe față cu săpun/gel/orice de aproximativ 3 ani și am un ten curat ca lacrima. Teoretic ar trebui să am și mai multe coșuri dacă nu mă spăl deloc, dar la mine absența oricărei îngrijiri a tenului. îmi îngrijește tenul
Nu știu dacă e și cazul tău, dar la mine ăsta a fost secretul: să nu-mi ating deloc fața, nici ca să mă spăl, nici deloc. Oricum, evită să îți atingi fața, pentru că mâinile poartă foarte mulți microbi iar aceștia ajung pe fața ta.
Când am fost la dermatolog i-am explicat problema și a zis că nu există așa ceva și mi-a dat diferite creme. Totuși, coșurile dispăreau doar temporar și m-am lămurit singură că pentru mine cel mai bine funcționează să las pielea să-și facă treaba ei și să nu pun absolut nimic pe ea, nici săpun, nici geluri, nici nimic.
Te masturb.i des? Daca da atunci de la asta apar acele cosuri ce spui tu.
Nu stiu de ce,sau cum,dar stiu sigur,atunci cand faci sex cosurile nu apar, dara cand te mastur..., iti apar cosuri asta garantat.
Acum nu stiu cum ai tu, dar la barbatii care se mastur... le apar cosuri pe fata si prin par uneori, nu multe sa spui ca nu poti iesi afara dar apar.De aia cineva tia recomandat sex.
Daca ai pe fata poate apar si de la barbierit, sunt unia care se irita rau de tot atunci cand se barbieresc si le apar cosuri la greu.Cauta sa nu te barbieresti des, barba daca o lasi sa zic asa o saptamana curata fata, iti face o piele super.
Zic asta cu barba din observatii, de exemplu daca am ceva pe fata un cos sau cateva las barba o saptamana si dupa e cum spui tu data cu flexu
Iara cand te barbieresti cauta si fa dus ceva inainte, sau inmoaie bine de tot piele cu apa calda asa stiu si eu 10 minute cu apa calda, da bine cu spuma de ras, apoi da cu lama.
Asta stiu de cosuri, dar ce am spus eu apar la un ten in regula.
Asa stiu ca sunt oameni si fete si baieti cu fata vai de mama lor, zici ca i-a lovit trenu ei in cazul ala trebuie sa consulti un medic ceva dar unul f bun, iar rezultatele nu te astepta ca or sa fie wow.
1. Hormonii trebuiesc "consumati" prin practicarea unui sport.
2. Pielea trebuie sa fie mereu curata pentru ca nici cosurile sa nu aiba un loc prielnic de dezvoltare (transpiratie si praf).
Ma refer la hormonii de crestere care organismul ii produce in exces la unele persoane. mai ales la adolescenti pentru ca atunci se dezvolta ei cel mai mult. De aceea am zis ca ei trebuiesc "consumati" adica folositi prin dezvoltarea trupului.
Medicul de familie te va trimite la medicamente.
Eu as consulta un nutritionist.
În josul acestei pagini se găsește un tratament aplicat de cineva: https://www.i-medic.ro/blog/pentru-adolescenti-acneea-de-ce-ne-apar-cosuri
Și cred că este bine că dacă un medic nu ne da un tratament bun să mergem la altul.
Folosește niște find de ten.
Bun, știi cauza, de ce nu încerci să-ți faci niște analize sa vezi ce e în dezechilibru?
Antibiotice pe baza de steroizi? Alea simple ce aveau? Știu ca e un antibiotic care se da în astfel de cazuri, dar nu mai știu cum se numește. Un dermatolog ți-ar putea spune.
În minunata și splendida perioada a pubertății aveam coșuri pe spate.
În si mai minunata adolescență, au început sa apară cate unul în sictir pe fata.
În extraordinara perioada a maturității din punct de vedere legal, indivizii numiți coșuri s-au decis să-și mute definitiv locuința pe fata mea.
Cică astea apar și de la poluare dacă ai un ten mai sensibil ori ca ești murdar
In majoritatea cazurilor, cosurile sunt cauza unei igiene precare a fetei sau a locului unde apar, iar in celelalte genetica. Cosul este practic o combinatie de bacterii cu sebum, teoretic corpul trebuie sa scape de infectie in maxim o saptamana, iar daca asta nu se intampla inseamna ca sistemul imunitar este coplesit si nu face fata. Pentru inceput incearca sa nu le storci, lasa corpul sa isi faca treaba, apoi incearca sa iti faci un program de igienizare, spalat pe fata dimineata la pranz si seara si aplica o crema hidratanta(recomand nivea, mie imi foloseste).
Practic factorul principal este acumularea de sebum din pori, unde ajunge o bacterie si se inmulteste. Am avut o data un cos foarte mare, si am putut sa vad cum arata o acumulare de sebum, atunci mi-am dat seama ca genetica nu a fost de partea noastra, corpul nu elimina grasimea/transpiratia bine si se acumuleaza in pori, cand se umfla porul se mareste, dandu-i bacteriei o sansa mai mare de a intra.
Daca o bacterie nu reuseste sa intre, acel por ramane mare, iar sebumul se va vedea cu ochiul liber, poate fi ori alb, ori negru(datorita oxigenarii), si se poate indeparta destul de usor. Au denumirea de puncte albe/negre.
Probabil ai tenul gras cu tendita acneica. Am avut si eu cativa ani buni acnee, atat pe fata, cat si pe spate. Multe cosuri, apareau non stop, se spargeau, imi patam toate camasile cu sange. M-am decis sa merg la dermatolog. Mi-a prescris un tratament cu isotretinoin pentru 6 luni plus muuulte creme si geluri de dat pe cosuri.(asta pe langa protectie hepatica si inca ceva, nu mai tin minte exact). Au efecte adverse aceste pastile, dar isi fac treaba. Iti vei face analizele lunar sau odata la doua luni si vei vedea cum stai. Dupa ce am terminat tratamentul am scapat de cosuri, am ramas cu cateva semne, majoritatea pe spate, cu timpul s-au mai vindecat, eu sunt multumit. Am continuat sa folosesc niste creme si geluri o perioada, dupa care am renuntat. Ma mai spalam cu un sapun gel zilnic pe fata si cam atat. Cand imi mai aparea un cos il lasam sa treaca de la sine in 2-3 zile, nu il storceam, nu ii faceam nimic, nici semne nu imi mai ramaneau (desi puteam sa ma dau cu o crema, dar nu avea rost trecea singur).
Pe scurt: Du-te la dermatolog, nu lua nicio pastila de capul tau, poti scapa de cosuri, te asigur!
PS: Citeste prospectul, daca ai vreun efect advers mai rar si grav, cum ar fi depresiile, gandurile suicidale, opreste tratamentul si spune-i medicului dermatolog. Iti spun asta pentru ca majoritatea nu detaliaza in privinta efectelor adverse. Nu vreau sa te sperii, sunt rare astfel de efecte, dar pentru orice eventualitate.
PS: Nu are treaba alimentatia (sau daca are, are intr-un procent insignifiant) cu acneea.
De ce sa megi la cu*** poti sa te masturbezi, are tot efectul ala si nu te costa nimic.Secretul nu se stie, am mai vazut oameni cu rana pe fata de la cosuri, eu nu am avut niciodata cosuri si nici relatii cu femei.
Salutări!
Bă, amice, bă fii atent, și eu am, dar doar arată urât, în rest sunt doar ca să fie, mai dă-le în puula mea.
Salutări!
Dacă râd de tine de câte ori te văd, ăia nici măcar amici nu sunt, sunt doar niște cunoștințe, legat de fete, mai dă-le în puula mea, oricum dacă ai o fată lângă tine nu îți mărește încrederea în tine, sunt alți cu puuli de 5 cm și tot fuut ceva, uite fii atent, dacă prietenii nu îți sunt chiar prieteni, mai bine schimbăi, legat de fete, simți nevoia de căsătorie?! Dacă vine, vine, dacă nu, nu. În viață nu e alb și negru, ori e una ori e alta, cu toate că pe tine te doare în puula ce aberez aici, dar mi-am zis opinia.
Îți mulțumesc pentru politețe!
Atunci urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este un set de analize pentru a stabili ce anume iti declanseaza acneea, natura virusului.
Nu, dar cred ca asta ai tu.
Treaba asta e falsă. Cunosc persoane se peste 40 de ani căsătorite și se confruntă cu aceeași problemă.
Am avut o acnee vulgară și am primit de la dermatolog o rețetă în care luăm niste pastile. Își făceau efectul foarte bine, dar îmi afectau ficatul și de aceea pe lângă ele luăm și ceva pentru chestia asta. Mi-a mers excelent pe parcursul perioadei când le-am luat + toate tratamentele făcute, dar apoi am aflat că au fost retrase de pe piață din cauza abureli ăsteia și de asta tenul meu a redevenit în doar o săptămână la fel si a trebui să o iau de la 0. Asta e piața, pastilele bune sunt date la o parte că să dai bani iar și iar pe aiureli care nu ajută cu nimic; la nesfârșit.
Da te cu pudra (pulbere nu compacta) pe fata pentru ca usuca cosurile sau cu Baneocin pulbere, cicatrizeaza ranile.
Foloseste si Gommage de argan de la Evoluderm si masti de argila.
Fa ti si somnul de frumusete! Daca te odihnesti cum trebuie si pielea ta o sa arate mai bine.
? Aoleou.
La mine functioneaza. Inca am cosuri, dar dispar si se vindeca mai repede acum si nu mai sunt atat de multe.
Ce sa facem, noi astia cu pielea grasa? Avem cosuri... dar lasa ca si cei cu tenul uscat sufera, li se crapa pielea iarna...
anonim_4396 întreabă:
Twister09 întreabă: