| UmbraDeVulpe a întrebat:

Deci nu stiu ce sa fac, nu vorbesc mai deloc pentru ca nu am ce si nici nu prea stiu ce ar trebui sa fac. M-ar putea ajuta un psiholog sau ceva? Daca ma duc la el si sa ii spun si lui chestia asta? Sau ce ar trebui sa fac? Chiar nu e placut sa fii asa. Si sunt de ceva ani asa

17 răspunsuri:
| CleanHeart a răspuns:

Ai un blocaj emoțional dar asculta la mine daca vrei, permite-ti să simți putina durere și ieși din zona de confort, tu stai ascuns ca sa nu suferi și dacă îți dai voie să vorbești pas cu pas cu lumea te obișnuiești cu timpul, o sa dai și peste oameni răutăcioși dar nu e problema la tine și pur și simplu nu vi se potrivesc poveștile și ajută mult și să citești, asa o să dorești să îți împărtășești cat mai multe gânduri cu alții, mai bine zis 2 3 persoane de calitate
important este sa treci de barierele astea emoționale, o să simți stres dar o sa se merite, eu acum vorbesc doar din păreri subiective și din experiențe testate, rar când sunt obiectiva pe aici.

Răspuns utilizator avertizat
| CleanHeart a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Vina e la tine, nu la alții, citește cat de mult.

Google e mare, da-ți și tu interesul, caută cărți pentru abilități de comunicare și cu siguranță o să înveți mai multe si subiect de discuție oricine poate să găsească daca vrea.

Stai in casa și plange-te că nu e destul spatiu și pentru tine in societate

Nu mai spun nimic, sper sa îți rezolvi problema

| RoxanaIoana108 a răspuns:

Bună! După cum sună intrebarea ta, pare ca ești un băiat/fată timidă! Ca viitor cadru didactic de psihologie iti recomand sa stai in fata oglinzii si sa vorbesti chiar cu tine însuți! Poate pare prostesc ceea ce zic, dar este un pas spre a scapa de timiditate. Cand ești in parc cu prietenii, inițiază tu un subiect! Ceva ce crezi tu ca este la comun. Sau discutati despre ceea ce este in jur (un copil care plange si va enervează).
Cu timiditatea nu ajungi nicăieri puiule..Am fost in aceeasi situație pana cand la vârsta de 15 ani am fost pusă în fața unei clase de preșcolari de 5 ani care mi-au dat initiativa sa scap de timiditate. Am fost nevoita sa impun reguli, sa vorbesc tare, să fac trucuri psihologice cu ei pentru a-i calma si a reusi sa le predau lecția. Nu a fost ușor, dar dacă nu rezolvam atunci această problemă, nu as mai fi avut puterra sa merg mai departe cu liceul pedagogic.
Iar tu, daca nu iti rezolvi acum problema, vei avea de asemenea de suferit in viața.
Da, sigur, poti merge la un psiholog privat, care sa te ajute, sau la psihologul școlii daca există si in scoala/liceul tău, dar de preferat sa treci peste această perioada singur.
Nu mai fii timorat, spune-ti ca vei reuși și chiar vei reuși!

Succes mult!

| RoxanaIoana108 a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Vizioneaza filme cu adolescenti si vezi ce conversatii au aceia!happy Sau citeste o carte

| RoxanaIoana108 a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Normal!

| smekerie123 a răspuns:

Pai încearcă sa te deschizi în fata prietenilor tai, sa intri în subiect cu ei când vorbesc, sa mai faci câte o gluma. din moment ce tu nu prea vorbești ți ar fi incomod sa te duci la un pshiholog
funda?