Lipsa de comunicare este o mare problema in ziua de azi.Cred ca in majoritatea situatiilor asta este problema.Adevarat mai sunt unele intrebari sa spunem mai neadecvate, dar nu numai persoane de varsta mai mare intra pe site ci si copii(unii sunt mai curiosi si probabil pun intrebari aici, deoarece le este frica sa puna in realitate; poate ca este un fel de refugiu pentru ei, deoarece si eu cand eram mai mic imi era frica sa pun anumite intrebari parintilor ca nu cumva sa tipe la mine, sa rada sau mai stiu eu ce. daca intreaba aici ce s-ar putea intampla? ok poate ca tot asa rad de anumitii/anumitele dar nu Ii cunoaste nimeni.asta e faza. fara rusine. fara retineri ). Asta odata.Alta faza mai este ca sunt si multi "smecherasi"care nu au ce sa faca si ei cred ca fac misto, punand cine stie ce intrebare. Sper ca te-am putut lamuri catusi de putin. Cel putin asta este parerea mea. Traiasca Romania.
Unde nu e, trebuia sa fie.In mare parte e vina parintilor.Nu mai merge cu bataia, domnilor. Un caine pe care il bati, nu fuge de tine ci te musca de cate ori are ocazia.Cam asa si cu copii. Odata ce ii bati o fac la ambitie.Deci baiata nu e o solutie chiar daca se zice ca e rupta din Rai.Trebuie sa il educi de mic si cu vorba buna.Cand e mic, vorbesti mult cu el si ii explici anumite lucruri cat mai simplu posibil ca sa inteleaga, oricum o sa revii asupra problemelor cand va creste.Trebuie sa fi atent la ce prieteni isi face, si sa te asiguri ca iti faci din copil un prieten
Parintii pentru ca se inhiba in loc sa vorbeasca deschisi cu proprii copii sa-i previna ce urmeaza sa se intample la o anumita varsta, sa le explice cum sa se protejeze
Pe mine ma intristeaza.Ai primit raspunsuri foarte mature si competente, ceea ce demonstreaza ca exista si foarte multi tineri cu capul pe umeri care sunt pe acest site.Problema cu comunicarea dintre copii si parinti, este o falsa problema, ea a fost, este si va fi atata timp cat vor exista copii si parinti. Vreau sa mai spun un lucru.Eu locuiesc in Austria si aici exista un caz celebru cu o fetita, acum domnisoara in toata firea, care a fost sechestrata timp de 8 ani: Natascha Kampusch.Aceasta persoana, nu a avut computer, nu a comunicat cu nimeni, nu a vazut lumina zilei ci a stat inchisa toata ziua in buncar. A putut sa citeasca, atata tot. Toti sunt socati inca, cat de matura.de cultivata(vorbeste germana culta, lucru deosebit aici)si de inteligenta este. Poti crede ca a facut doua, trei facultati. Concluzia? Cand nu exista prea multe distractii.omul isi omoara timpul studiind.creeind.In contrast cu aceasta domnisoara, exista copii ai oamenilor cu stare.care apar in cancanuri, care par niste.papagali:aere,fite,incultura,imaturitate,prostie,si mult mult prost gust.
Micsorarea drastica a mediei de varsta a utilizatorilor. Probabil mai putin de 30% au peste 16 ani.
Nu sunt de vina parintii ca sunt copiii prosti!
Poti sa ai cei mai drogati parinti, si sa ai o cultura generala bogata!
Si Dumnezeu nu da cultura generala, da inteligenta!
Cultura generala se cultiva, iar lipsa asta este cosecinta societatii in care traim. Nu se mai promoveaza decat violenta si sexul.Atat. Copiii cu potential capata porecle de tocilari, nu sunt acceptati in grupuri, sunt jigniti si simt nevoia sa se schimbe. Parasesc cartea in favoarea calculatorului.
Iar pe mine nu ma amuza. Societatea se duce de rapa.
Si revenind la ideea cu parintii. ce?! vrei sa-ti bage in cap parintii cultura generala. iar cand ne referim la lipsa de comunicare dintre copii si parinti, ne referim la necunoscutul dintre generatii. Parintilor le e frica de copii, de sentimentele acestora, de comportamnetul lor rebel, iar copiilor le e frica de parinti din cauza regulilor.
Si pe langa asta, nici muzica nu mai face parte din cultura generala. Inainte queen scorpion pink floyd, si chiar mult mai inainte mozart, bach, beethoven erau cultura. putem numi muzica din ziua de azi cultura?
mai vor o groaza de adolescenti sa mearga la teatru, opera, ateneu?
nu, ei vor discoteca.
poate multa lume o sa zica" da' tu cum, esti perfecta?"
nu, nu sunt perfecta, stiu ca sunt o adolescenta rebela, si precum a spus si stephen king "apas de multe ori pe butonul de enervat parinti". dar sunt anti lumea de acum. imi doresc sa ma fi nascut acum 30 de ani. nu ma impresioneaza niciun artist nou. da, imi plac filmele bune, si multe dintre ele sunt full of sex si violenta, dar nu tanjesc dupa scenele alea. da, stau in fata calculatorului o groaza de timp. dar stiu ca nu las vacanta fara sa citesc macar 7 carti.
ce mi-ar placea la lumea de acum nu ar fi perfectiunea, ci echilibrilul.
pacat ca nu-l gasim.
Sa sti ca ai dreptate cred ca parinti sunt de vina sau poate pur si simplu vrei sa afli mai multe.