Întrebare recomandată | Bapai a întrebat:

Deci, practic am un prieten online pe o aplicatie numita discord.

Eu sunt homofob(dar nu dau hate la lgbtq, ii respect pe cei din lgbtq, sunt homofob deoarece tot imi baga astia in fata lucruri cu lgbtq) oricum, sa revenim la subiect, deci acest prieten al meu va face 13 ani pe 21 octombrie si el e cam in depresie si dupa catva timp mi-a spus ca daca nu l-as fi ajutat s-ar fi sinucis. El mi-a spus ca nu ii place unde traieste ca este abuzat si etc si vreau sa il ajut in privinta asta, dar nu stiu cum, deoarece nu cred ca trimisul mesajelor(de incredere etc) e destul, niste sfaturi?

4 răspunsuri:
| mi25 a răspuns:

Daca ii respecti pe cei din lgbtq nu esti homofob. A nu fi de acord cu conceptia lor nu inseamna ca esti homofob, atata timp cat ii respecti. Si bine faci, ca si ei sunt oameni cu nimic mai prejos decat heterosexualii, poate inca mai bine caliti, deoarece pe langa vicisitudinile vietii, ei suporta si stigmatul pus asupra lor de societatea homofoba.
Inafara de sfaturi si discutii cu el sa vada ca il apreciezi, desi esti heterosexual, nu cred ca ai ce face.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti apela la Protectia Copilului pentru el.
Apropo, ce legatura are comunitatea Lgbt cu prietenul tau?

| Trixt3r a răspuns:

Nu prea cred ca ai ce face, din pacate oricat ai incerca sa te implici si sa-l ajuti cu sfaturi nu cred ca-l poti proteja de societatea asta toxica care oricum il va trata si judeca diferit.

Din pacate astia sunt oamenii, multi stiu doar sa judece si sa aplice dubla masura.

Sfatul meu este sa incerci totusi sa-l incurajezi sa caute o cale sa treaca peste critici si judecati si sa accept asta.

| KaramBanana a răspuns:

Fura i familia si pe el