| andu2k11 a întrebat:

Deci. problema e urmatoarea. sunt in criza de timp si nu pot sa ma stau pe blog-uri

1. ce facultate imi recomandati? M-ar interesa ceva frumos, dar sa si lucrez in acelasi timp, deci nu POLITEHNICA
2. cu ce se mananca: (ce studiezi, unde poti sa lucrezi dupa)
- Facultatea de Economie
- Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori
- Facultatea de Administratie si Manahement Public
- Facultatea de Drept
- Facultatea de Finante/Contabilitate

fiecare raspunde unde stie, o sa fie de folos la multa lume desi nu e vorba de "primul prieten, sex, id-uri de printzese si statusuri bengoase"

Multzam!

2 răspunsuri:
| yhsay a răspuns:

Daca vrei o facultate care nu-ti consuma prea mult timp, du-te la Spiru Haret - vii doar la examene.

Poli nu e chiar asa cum crezi tu, daca vrei timp liber, te duci la o facultate mai nesolicitata, de exemplu Stiinte Aplicate - unde teoretic trebuie sa te duci la ore dar poti aplica metoda "ma duc in ultimele saptamani la tot ca sa ma tina minte profii" si chiar functioneaza.

Sincer iti spun (nu vreau sa jignesc pe nimeni, e doar parerea mea), nici una din facultatile enumerate de tine nu e serioasa sau de capatai - majoritatea (nu toti) studentiilor de acolo sunt ori tocilari notorii fara nimic in capatana ori copii de bani gata happy A si la Drept si cele din cadrul ASE-ului (Finante, Banci, Contabilitate etc) trebuie sa ai prezenta (se fac 14 saptaman/semestru, si trebuie sa ai cel putin 7, unii profi sunt nebuni si cer chiar 12 prezente/semestru). De Economie e singura despre care nu stiu la capitolul prezenta, iar la administratie si management poti s-a cam tragi chiulul.

De lucrat dupa ce termini facultatea, poti aproape oriunde doresti, conteaza mult ce stii sa faci, nu neaparat facultatea pe care ai terminat-o. Oricum trebuie sa faci si master dupa.

Iar de studiat, se schimba programele in fiecare an dar te poti uita pe site-urile facultatiilor respective si sa consulti orarul celor care tocmai au terminat anul I ca sa-ti faci o idee.

| andu2k11 explică:

Multumesc pentru detalii, cum dau fundita aia?laughing
oricum, m-am gandit bine si cred ca ASE ar fi cea mai buna alegere pentru mine.