Ca sa-ti dam un raspuns corect,ar trebui sa stim cate ceva despre fiecare dintre voi:cati ani ai tu si cati profesorul daca,cumva dumnealui este insurat sau cavaler.O relatie profesor -elev nu este imposibila,dar nimeni nu-ti poate da un raspuns corect daca n-are informatii. Daca vrei cu tot dinadinsul sa primesti un raspuns concret, Ioana, spune-ne mai multe despre tine si despre profesorul in cauza.
Deci eu am 18 ani si el are 30 dar pare mai tanar in fine.e profu meu de istorie si pe deasupra si dirigu.sunt in afara tarii si aici profii nu fac meditatii ca in Romania ca altfel i-as fi cerut o ora in plus ca sa-mi explice anumite lucruri asa as fi mai aproape de el dar nu.de asta nu stiu ce sa fac si cum cred ca si-a dat seama ca eu il plac adica nu ma pot controla nu sunt impulsiva dar ma uit insistent la el in ore si stii cum e de la o simpla privire iti poti da seama. acum cateva zile eram pe holul scolii cu o colega aveam ora libera si nu stiam pe unde sa iesim pentru ca portarul nu ne dadea voie.eram la a 5a ora si proful trece pe langa noi avea ora cu alta clasa si ma intreaba daca are ora cu mine acum sau dupa. bine aveam la a 6 a ora si el o stia foarte bine nu avea rost sa mai intrebe cred eu din moment ce se indrepta spre clasa unde avea ora pentru ce era sa ma mai intrebe si in plus nu eram singura mai era si colega mea putea sa o intrebe pe dansa nu pe mine. iar la ore cand explica ceva despre istorie mereu ¨ se ia¨¨ de Romania adica face o comparatie cu ceea ce explica el si cu ce s-a intamplat la noi in tara si se uita la mine si zambeste si mai multe cand sunt discutii asa intre elevi si dansul ma intreaba mereu cate ceva sau face glume. uite de exemplu intr-o zi a intrebat care au peste 18 ani si eu nu am ridicat mana si imi zice ioana nu te ascunde eu mai am putin pana fac 18 mai exact o luna si de asta nu am ridicat mana.ei si a inceput sa se scuze fata de mine ca nu a stiut si ca par mai mare deci ce sa inteleg? si ink ceva chiar de la prima ora cand a venit si sa prezentat in clasa a facut o mica introducere si nu stiu cum dar a deviat de la subiect si zice ca europenilor le plac femeile cu sanii mari si nu stie de ce si se uita la mine( eu am sanii mari) asa in rest nu pare un obsedat din ala care se uita numai dupa fundul fetelor. dar mie imi place si nu stiu cum sa fac sai arat mai bine asta
Am uitat sa mentionez ca nu este casatorit si nici nu are copii, daca o fi avand iubita nu mai stiu
Draga Ioana,desigur ca au existat si inca mai exista relatii de iubire intre un tanar profesor si vreuna dintre elevele sale; dar in marea majoritate a cazurilor profesorul a avut rabdarea,din respect pentru sine,pentru profesia sa si chiar pentru fata iubita,sa astepte ca ea sa-si termine studiile.E un fapt evident ca exista in toate vremurile,in toate locurile, in toate scolile fete indragostite de unul dintre profesorii lor sau chiar baieti care iubesc pe una dintre tinerele lor profesoare; dar de aici si pana la a avea relatii pe timpul studiilor e cale lunga si multe pericole ii pasc pe cei doi.Cel mai pasibil de a fi condamnat, nu numai de lege dar chiar de societate e profesorul, ca unul ce reprezinta partea matura a relatiei.Referitor la situatia ta, as zice ca profesorul de care te despart totusi vreo zece ani, nu pare a-ti da mai multa atentie decat oricarei alte fete; poate ca replicile sale sunt absolut intamplatoare si doar in mintea ta ele au o anume semnificatie.Nu cred ca trebuie sa"te bagi in seama"; cinstit iti spun ca iti faci iluzii si ca nu cred ca omul acela va trece vreodata de aceste mici tachinarii, daca tine la reputatia sa; ceea ce ti-as recomanda si tie; imi pare ca cel mai important lucru pentru tine acum este sa te tii de invatatura fiindca esti intr-un moment in care-ti decizi viitorul.Este drept ca vei fi in curand majora si vei avea dreptul de a decide singura; dar prieteneste iti spun ca nicio fata n-ar trebui sa renunte la demnitate sei decenta si sa caute a-si seduce profesorul.Parerea mea de mama in primul rand,am si eu un baiat doar cu un an mai mare decat tine si tot prin strainataturi invata,e sa-ti vezi de invatatura,sa te gandesti la ceea ce vrei sa faci cu viata ta; vei intalni multi baieti,ai mult timp inainte :de ce sa accepti o relatie care nu e de bun augur nici pentru tine nici pentru profesorul tau? Nu zic,daca chiar il iubesti poti visa,poti sa-ti lasi imaginatia sa zburde, poti chiar sa scrii poezii asa cum toti tinerii indragostiti o fac; dar sa nu treci dincolo de asta. Daca va fi sa fie,daca ceea ce numesti tu acum iubire va rezista,daca ti se va si raspunde,nimic nu va va impiedica sa fiti impreuna candva; dar acum,dupa parerea mea altele sunt prioritatile tale; iar daca vrei cu tot dinadinsul sa ai un prieten, uita-te mai bine in jurul tau si vei gasi cu siguranta un tanar de varsta ta,cu care ai aceleasi teluri, aceleasi preferinte, aceleasi preocupari.Numai ganduri bune iti doresc.