| PurpleLadybug a întrebat:

Deci... transpir in exces! Si chiar nu e placut. Am observat ca nici baietii nu transpira cand joaca fotbal ca mine atunci cand pur si simplu stau degeaba. Am dat 26 de lei pe un deodorant sau antiperspirant de la Vichy, care nu e bun de NIMIC. Poate suna ciudat, dar am incercat si deodorante de barbati, si n'au niciun efect! Ma simt foarte prost. Transpir mult si iarna, ca sa nu mai spun ca vara transpiratia ajunge la cativa centimetri deasupra sanilorcrying. Noroc am ca nu miroase (macar sunt bune deodorantele la ceva). Degeaba o tot bat pe mama la cap sa'mi cumpere bluze, daca eu port aproape tot timupl un hanorac peste ele. Si nu va ganditi! ma spal la subrat de cateva ori pe zi! Va rog nu'mi spuneti ca o sa treaca, sau chestii de'astea, pentru ca stiu si eu. Recomandati'mi un deodorant care chiar functioneaza, sau ce sa fac pentru ca nu mai suport sa stau asa! Multumesc frmshappy

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Miss inimioara.conteaza mult si cu ce te inbraci. poate ai o alergie la haine, si trebuie sa umbli mai mult dezbracata.nu e o gluma, la noi in galati este un tip care umbla iarna aproape ca vara, din cauza asta. daca-l vezi te ia frigul pe nepregatite.vezi consumul de apa, fiindca prin transpiratie, se regleaza echilibrul termic si al apei in organism. daca bei multe lichide e normal sa si transpiri.deasemeni mergi si la un doctor sa vezi daca nu e alta problema de sanatate.succes.

4 răspunsuri:
| yellowalien a răspuns:

La tine cred ca e vorba de o problema hormonala; iti recomand sa consultzi un medic endocrinolog... Nu e normal sa transpiri asa si doar specialistul te poate ajuta cu adevarat!

| larrii a răspuns:

Nu mai manca in primul rand sarat sau condimentat.asta poate fi o cauza pentru care transpiri asa mult...

| ♥ŤяiŁµℓiŁµ ČяØĊ○Điℓµ♥ a răspuns:

Transpiratiile care apar in timpul unor activitati tradeaza o disfunctie hormonala. Mai exista transpiratii abundente (hipersudoratii) care apar in pusee, in menopauza sau care apar in infarctul miocardic sau alte afectiuni cu debut acut. Transpiratiile in exces cronice - hiperhidroza - sunt accentuate de efort, stres, emotii. Glandele sudoripare lucreaza in exces sub influenta unor cantitati mai mari de hormoni adrenergici. Exista si cazuri de hiperhidroza esentiala, adica fara o cauza aparenta, cu o oarecare componenta genetica. Secretia sudorala nu miroase in mod normal, dar din cauza bacteriilor nepatogene care se gasesc pe corp, aceasta e descompusa si apar mirosuri neplacute. Medicina naturista ne ofera cateva plante antisudorifice: coada calului, isopul, rozmarinul, frunzele de nuc, de salvie, coaja de stejar, uleiuri din laur, mentol sau arborele de ceai. Salvia si frunzele de nuc se pot consuma sub forma de infuzie - de regula se consuma doua cani pe zi. Plantele se folosesc local, infuzii concentrate sau bai aplicate pe zonele cu hiperhidroza. Daca transpiratiile sunt nocturne e indicat sa faceti un control medical pentru a exclude posibilitatea unui debut de tuberculoza. In cazul instalarii menopauzei, transpiratiile fac parte din tabloul tulburarilor care apar in aceasta perioada. Administrarea unor medicamente estrogenice (doar sub control medical) poate atenua simptomele, avand si efecte de prevenirire a instalarii osteoporozei precum si efect protector cardiac. Metodele moderne sunt reprezentate de injectarea toxinei botulinice pe zonele cu hiperhidroza. Aceasta are rolul de a bloca transmiterea impulsului nervos la glanda sudoripara, care nu va mai secreta. Efectul se mentine cateva luni. Alta metoda mai noua este chirurgicala, rezolva problema definitiv si consta in "distrugerea" glandelor sudoripare din zonele cu probleme printr-o tehnica asemanatoare lipoaspiratiei.