La varsta ta, e firesc sa fii nemultumit de felul cum arati, tu ai mai mult o problema psihica, poate ai avut si ceva probleme cu fetele, dar a schimba total infatisarea, e ceva nenormal. In primul rand, nu vei mai fi tu insuti, probabil nici proprii parinti nu te vor mai recunoaste. Toate modificarile estetice schimba foarte mult aspectul fetei si da o nota de artificial-uita-te la fata pop-starului MJ., Priscila Presley, etc. De ce crezi ca Barbara Streisand nu si-a operat nasul? Daca tu vei incepe cu ingrijirea tenului, lucru care dureaza luni de zile, vei incepe sa ai incredere in tine. Ochii tai sunt foarte frumosi, trebuie sa-i pui doar in evidenta, sa inveti sa privesti frumos chiar propria-ti persoana. A purta lentile de contact, e un lucru nu prea comod si necesita foarte multa atentie si bani pentru produsele de curatare ( ele nu sunt asa scumpe, ci aceste produse) Apoi, pune ceva masa musculara pe tine, invata sa te pui in valoare si-ti garantez ca totul va fi ok.
Eu cred ca tu air trebui sa lucrezi in alta parte, si anume, la capitolul :incredere in tine.cum sa nu iti placa de tine?! ia auzi la el! da facand tot ce zici tu acolo, crezi ca o sa devii mult mai frumos, sau la ce te astepti tu?!
Este foarte rau daca nu iti place de tine asa cum esti.Eu cred ca problema ta nu este una fizica ci mai degraba psihica.In primul rand e normal sa ai acnee(cosuri) la varsta ta. Sfat:evita in aceasta perioada fondul de ten, pentru ca acesta inchide porii, iar pielea nu mai poate respira, deci vor aparea mai multe cosuri; nu le rupe, vei ramane cu semne! lasa-le sa treaca de la sine! Despre par si ochi as putea sa iti spun ca si eu sunt satena cu ochi caprui si chiar imi place de mine cum arat; daca esti blond cu ochi albastri nu inseamna ca esti vreo frumusete! Nu toata lumea suporta lentilele de contact.deci daca vrei cu adevarat asa ceva trebuie sa consulti un oftalmolog.Cred ca schimbarile care trebuie sa le faci ar fi sa incepi sa te pensezi, dar vezi sa nu ramai cu 2 fire de par la sprancene pentru ca s-ar vedea oribil(mai biner du-te la un salon, nu e mai mult de 15 lei un pensat, ca sa ti se de-a o forma la sprancene, apoi nupa ce te vei invata te vei putea pensa singura.Mustata sa nu faci cumva prostia sa o dai jos cu big-ul(daca esti fata)ceara e cea care ti-o recomand). Pentru baieti recomand aparat de ras de la gillette cu 5 lame si o spuma de ras.nu uita sa falosesti after shave dupa(vei evita o iritatie si te ajuta si impotriva cosurilor). Penru dinti exista un proces de innalbire a lor dar daca ai si alte pobleme ale dintilor(carii, gingivita, paradontoza, sensibilitate crescuta, nu poti face aceasta innalbire decat dupa ce ii tratezi.Pentru par iti recomand samponul Head & Shoulders si balsamul de la Syoss pentra par deteriorat. Poti incerca si o noua tunsoare daca vrei sa iti faci o schimbare.Bafta!
Ai o mare problema la capitolul stima de sine, ar trebui sa apelezi la un psiholog, mai ales fiindca esti adolescent. Nu se poate sa iti desconsideri chiar asa propria imgine, tie nu iti place nimic din ce porti pe umeri. Ma gandesc la oamenii cu probleme reale, cu arsuri ale fetei, cu sechele majore ale oaselor craniene, dintilor, partilor moi ale fetei, ei chiar au nevoie de operatii estetice, nu tu care te-ai nascut normal. La tine problema este de ordin psihic, du-te la un psiholog, si fii multumit de tine, sa nu se supere Doamne - Doamne si sa iti ia ce ai, ca sa rea lizezi ce ai pierdut.
Sora mea a avut o experienta neplacuta cu lentilele de culoare. i-a cauzat probleme si acum poarta ochelari de vedere.
Sincer, daca ai face toate astea, ai arata ca un om de plastic. Cea mai buna cale de a arata bine e sa fii fericit, sa razi, sa zambesti.Nu te vopsi blond, cand vor incepe sa ti se vada radacinile negre, vei arata ca un cocalar.Penseaza-te,dar nu subtire(daca nu vrei sa arati ca un gay), doar da forma spracncenelor.Cat despre cosuri, du-te la un medic dermatolog, nu-ti da cu fond de ten. Spala-te pe fata cat mai des cu sapun cu sulf.Incearca un sampon pentru par gras, spala-te pe cap de doua-trei ori pe saptamana.
Si cel mai important:FRUNTEA SUS! FIECARE ESTE FRUMOS IN FELUL LUI! Gandeste pozitiv, frumusetea vine si din interior.
Da da da...sigur, are probleme psihice daca baiatului nu ii place cum arata nu inseamna ca este nebun si eu sunt la fel dar nu vreau sa imi schimb culoarea parului. sunt brunet, ochi caprui inchis. vreau doar ca parul sa-mi fie drept tot timpul ca sa nu-l mai ard cu placa, vreau ca ochii sa imi fie negrii si tenul mult mai alb dar nu voi incerca chestii cu machiaje, cat despre sprancene, eu candva aveam "monospranceana" de un an ma tot pensez (singur) iar acum nu mai am nici o problema, uita-te la avatarul meu
Păcat că nu se poate cumpăra inteligenţa, căci cu siguranţă ai fi avut ce face cu acei bani.
Dacă tu vrei să dai bani să arăţi acum bine şi la 40 de ani să arăţi ca la 60, eu nu am nimic împotrivă...
Hei, in primul rand ochii caprui cu niciun fel de lentile nu vor ajunge albastrii. O sa fie o struto-camila, si nici tie nu o sa iti placa, vei regreta sincer achizitionarea lor, cat despre parul vopsit nici asta nu e tocmai o varianta buna.La randul lor, sprancenele le poti pensa, sau o poti ruga pe mama ta, sau ai putea merge la salon, pentru un pensat profesionist.Mustata,arata bine la un moment dat daca stii sa ai grija de ea, dar daca te deranjeaza la orice alimentara gasesti un bic, carre nu costa mai mult de 5 lei, si daca chiar nu ai spuma de ras atunci ai putea folosi sapun, desi te-ar putea irita.Pentru par, ai putea insa sa folosesti lamai cu ceai de musetel, deschide destul de mult culoarea parului, dar il si face mai des, mai putin uns, si reduce matreata la fel de bine functioneaza si masca de fata si de par din galbenus de ou combinat cu mierre(facut de tine) pus pe fata si pe par, sa stai asa vreo 10 minute, si sa repeti tratamentul cat mai des in cazul fetei, si pentru par cel putin de 2 ori pe saptamana, iti recomand calduros masca asta, e foarte benifica pielii.:*
sper sa ai succes si sa te impaci cu persoana ta pentru ca lipsa de incredere in propria ta persoana este cea mai nociva pe perioada adolescentii, si ti-o spun din proprie experienta.
Daca nici macar tu nu te placi, cum te-ai astepta sa fie altii care sa faca asta?
Ai grija de tine, si capul sus!
Nu folosi fond de ten sub nici o forma! Foloseste Zynerit. Du-te la medicul de familie si spune-i sa iti faca o reteta si il poti achizitiona compensat de la farmacie, iar daca nu vrei sa mergi la medic cumparal.Costa aproximatic 30 de lei.Bafta! Spune-ne si noua in final cum ai facut cu parul si ochii?
La Varsta ta e normal sa arati ca un copil fata se schimba in timp pe la o varsta anume, si chiar tu te crezi urat ca te ai uitat prea mult in oglinda si te ai obisnuit cu fata aia dar crede-ma alte fete sigur te plac dar nu conteaza fetele in viata conteaza sa faci bani si sa poti sa mananci si sa dai la familia ta ai grija ce faci.
Upz0r3 întreabă:
Liviuanonim întreabă: