anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deeci.imi urasc parintii foaaarte multhappy mai ales pe mama. pur si simplu.niciunul nu ma accepta asa cum sunt, nu ma lasa sa imi aleg hainele, nu ma lasa sa ma machiez.Sunt niste ciudati. ii urasc. iar mama e ingrozitoare.niciodata n-am vorbit cu ea.cand am nevoie sa vorbesc cu cineva n-am cu cine. ea tipa mereu la mine si ma jigneste.si mereu imi spune: sa vina vara sa pleci la tara si sa ma lasi! niciodata nu apreciaza ceea ce fac in casa.niciodata n-a spus ceva frumos despre mine.intotdeauna m-a criticat.pana si pe prietenii mei ii critica.VA rog dati-mi un sfat. ce-ar trebui sa fac in situatia asta? cum sa procedez?

Răspuns Câştigător
| Firefly a răspuns:

Mi se pare un lucru spus la nervi asta : ca iti urasti parintii.Pana la urma, ei te-au facut si te-au crescut asa ca macar putin respect macar pentru asta.
Poate trec prin niste momente dificile si de aceea sunt asa de irascibili.Nu mai pune nici tu paie pe foc, nu ridica tonul cand vorbisti, asculta si inghite.Nu prea ai ce face in situatia aceasta.
Iti sugerez sa o vorbesti cu mama ta ca de la fiica la mama (calm-fara nervi) si sa o o intrebi de ce te critica mereu, ce asteapta de la tine si sa ii explici ca faptul ca te jigneste nu te ajuta cu nimic.
Nu uita ca parintii tai te iubesc, asa cum esti si daca te critica o fac deoarece cred ca e spre binele tau (sau e doar o metoda de motivare-o metoda proasta). Incearca sa ii intelegi si tu pe ei faceti fiecare cate un compromis ca sa traiti linistiti.Nu cred ca lor le face placere sa va certati. Daca ai renunta la orgoliu si ei ar renunta sa te mai critice cred ca totul ar fi ok.
happyDaca vrei sa fie bine, fa un compromis caci pana la urma numai tu ai de castigat! :p

21 răspunsuri:
| bluesky a răspuns:

Sincer imi pare rau...

desi acum zici ca ii urasti, de fapt nu ii urasti.

imagineaza-ti o clipa, ce ai simti daca ei ar muri(doamne fereste), ai plange si ai suferii

si ti-aid a seama c anul de fapt ii iubesti, asa cum sunt...

Eu zic sa vb cu ea fff serios, si sa ii spui tot ce simti.

Nu mi se apr enormal ca mama ta sa vrea sa scape de tine.straight face.
Acuam iti spun ceva, dar asta nu inseamna ca trebuie sa facibig grin
Fugi de acasa, dar mergi la o prietena sau la neamuri la cineva de incredere, nu fugii undeva unde nu cunosti, sau pe strazi singura, unde poti avea nenumarate probleme.

O sa te caute si o sa ii spui : acum ti-e mai bine fara mine, ca tot vrei sa plec de acasa.

In felul asta ea va suferii si se va ingrijora pentru tine, si te va aprecia mai mult.

desigur, tu ii cunosti, daca fugi si cand te intorci acasa, o sa fie mai rau, atunci mai bine nu. Cum am spus, nu trebuie sa faci, e doar o idee big grin

Aaa, cel si cel mai bine e sa mergi la psihologul de la scoala, sau un altul...sa ii spui problemele. te va sfatui mult mai bine ca si noi
si te vei simti ff bine dupa

mult succes
si gandeste-te ca vei implini 18 ani si vei fi independentawinking

| danielacs a răspuns:

Nu cred ca vreun parinte i-ar vrea raul copilului sau! Fa-o sa fie mult mai increzatoare in tine, arata-i ca te descurci la unele lucruri si fara ea! Poate mama ta incearca sa fie grijulie cu tine si tu intelegi cu totul altceva! Acum depinde ca unii parinti chiar exagereaza cu ideile lor fixe din cap pe care nu poate nimeni sa le scoata de la ei de acolo! Eu am avut noroc ca parintii mei m-au lasat mai libera de mica, nu le-am facut nici o data nici o problema! Niciodata nu m-au stresat cu scoala dar m-au facut sa inteleg ca daca invat, invat pentru mine sa am un viitor si nu pentru ei! M-au lasat singura acasa de la 14 ani(acum am 18), ei plecand in strainatate la munca, fara vreo matusa care sa aiba grija de mine sau de astea! Am ramas singura singurica! Incearca sa vorbesti cu mama ta sa iti dea mai multa liberatate, dar sa ai grija cum o sa profiti de acest lucru!winking

| BRG a răspuns:

Bună în primul rînd tu ca copil eşti datoare să -ţi respecţi şi asculţi părinţii, asta e o poruncă divină, după aceea încearcă să vorbeşti cu mama ta cînd este mai liniştită şi relaxată, nu cînd vine obosită de la muncă, pentru că atunci nu ar chef de discuţii, şi fi şi tu mai îngăduitoare cu părinţii tăi şi mai înţelegătoare, că doar ei sînt în măsură să te ajute şi sfătuiască, deci nu este bine cum gîndeşti. Toate bune.

| rosesonfire a răspuns:

Si eu trec prin aceeasi situatie.
Scrie-mi pe id:goody2shoes_daniela
Te pup

| rosesonfire a răspuns:

Da-mi un add pe goody2shoes_daniela. Sunt in aceeasi situatie si am putea sa ne ajutam reciporc

| matt25 a răspuns:

Sa iti spun ceva. Treaba asta cu imi urasc parintii = infantilitate. Si nu stiu cat iti doresti sa fi considerata a fi infantila. :-) Da, probleme cu parintii si divergente apar mereu, dar poate ca si tu ai partea de vina, poate chiar vrei sa adopti un stil de imbracaminte inadecvat pentru varsta ta, sau pentru ce esti tu. Poate nici prietenii nu sunt din cei mai buni si au o influenta proasta asupra ta fara sa iti dai seama. Nu mai privi doar in fata, incearca sa privesti si din alte unghiuri de vedere. :-)

| GdX a răspuns:

Fa ce spune pana faci 18 ani, mai indura si tu acolo si la 18 ani iti vezi de viata ta. Sau poti sa spui unui prieten sa o sune si sa ii zica ca ai patit ceva, sa ii vezi reactia atunci. Poate ca mama ta este stresata, de munca, grija banilor. Insa ma mir ca iti face toate astea, cand erai mai mica nu te-a pupat si pe tine, nu te-a strans in brate? Sau tu esti emo? si ai fantezii cu draci uscati?

| MadaxElena a răspuns:

Nu's emotongue si cand eram mica era altfeltongue acum s-a schimbat mult. Mie si frica sa vorbesc cu ea.

| MadaxElena a răspuns:

Nu sunt emo.Cand eram mica se purta foarte frum cu minelove struck dar acum mie si frica sa vorbesc cu ea ca de la mama la fiica. si nici nu pot avea incredere in eawinking am testat-o si s-a dovedit a fi o barfitoarehappy

| MadaxElena a răspuns:

Va multumesc pentru sfaturi:* am sa incerc sa tin cont de ele:*

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fgfff

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Observ ca multa lume ti'a raspuns.imi vine sa rad laughing) ce stiu persoanele astea de mai jos cum e sa nu te intelegi bine cu parintii. Te inteleg perfect, crede ma chiar nu ai ce face decat sa i suporti.Nu poti sa'i schimbi!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu ti-as spune daca mama ta nu te intelege ascundete undeva unde nici o data nu te-ar cauta si pana cand te gasesc mama ta va plange si isi va da seama ca a gresit!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sh eu. efectiv m-am saturat de ei, nu vor sa ma inteleaga, am 17 ani si inca trebuie sa ma rog jumatate de ora de ei ca sa pot iesi si eu 4 ore afara si atunci comenteaza ca ce fac 4 ore, ca ce stau 7 ani.nici un prieten de-al meu nuh este bun pentru ei, trebuie sa fiu copilul model destept, harnic fara prieteni ca sa nuh pot iesi nicaieri, o sa innebunes pana la 18 ani... dar si atinci sa se tina bine pentru ca vor regreta amarnic tot ce fac acum

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu nu sunt de acord cu ce au comentat cei de mai jos.Bsi frste sunteti retardati! Daca isi uraste parintii cine sunteti voi sa imediat faceti pe desteptii? madwtssa eu sunt de acod cu tine imi urasc si eu mama si tatal dar in special mama e cea mai proasta din familie pentru ca nu i convine nimic niciodata e o****

| Oana_4980 a răspuns:

Iti...iti uu.rasti parintii!?! Doamne fereste! Sa stii ca parintii tai fac asta pentru ca te iubesc, vor sa te educe. Dar asa sunt parintii de obicei mai exagereaza putin. Tu trebuie sa-i iubesti si sa-i respecti ca ei te iubesc pe tine si nu-ti vor raul.

| Camelikkka a răspuns:

Deci... iti jur ca asta cred si eu :IMI URASC PARINTIIhappy ma considera copil de gradinita, dar am 12 ani.

| adela_7747 a răspuns:

Scumpa mea uite baga id meu adela.hateyou si iti explic mai multe, am mult mai multe pe cap decat tine eu ii urasc din toata inimioara mea si iti voi explica cum sa faci sa nu te distrugi singura pe tine, ceea ce eu am facut deja.happy

| adela_7747 a răspuns:

Nam chef sa ma plang, dar am 13 anisori si gandesc ca una de 20, am o situatie materiala ft buna,dar parinti ca *** tata un betiv mama o nebunahappyde ziua mea tata m-a dus si ia tinut ziua unei amante,eu stau toata ziua in casa INCHISA nu pentru ca vreau eu, nu sunt emo sunt Gothica dar sunt energica, si este aiurea la 13 ani sa faci curatenie si mancarehappy.si ai tai sa vina acasa sa le pui masa dupa sa te oblige sa faci curatenie din nou pana la 5 dimineatahappy.e ceva sa stii! Eu le'am zis.18 ANI USA E A MEAhappyinfine nu fugii si nu fa tampenii suporta unpic pana la 18 ani si atunci zile tot ce simti si pawinking

| adela_7747 a răspuns:

Si se vede clar nici ei nu ma iubesc pentru ca eu am crescut prin batai o vedeam pe mama prin dulapuri si,mama sa smecherit e pe o mana cu tata si numai ia bataie, si pic eu la mijloc dar i-am zis lui mama ridica mana INCA ODATA la mine si sun la protectia copilului, si ar fi bine sa numai zici ce e la tine in familie(chit ca asta fac eu acum. vreau sati arat ca se poate si mai rau altii nau unde sta)Caci lumea e rea si crede-ma nimeni nu'ti doreste binele este greu in ziua de azi nusti in cine sa ai incredere si in cine nuhappy...

| flo21ina a răspuns:

Incearca sa te schimbi si vezi cum e ca nu te invata de aiure. eu as vrea sa mai invete tata dar nu mai e