Din atata lucru nu a innebunit nimeni, trebuind doar sa iei in serios liceul si sa pui mana sa inveti, zi de zi, materie de materie!
Ai doar nevoie de timp sa te obisnuiesti.
la fel o sa fie in primele zile la facultate, apoi la munca etc etc etc.
Normal ca nu poti face față daca nu iti place scoala, daca acum te plîngi cand vei avea serviciu crezi ca vei face față?
Buna.Cum adica nu mai faci fata? Consideri ca este prea multa materie? Ca nu mai ai timp ca inainte? Intr-adevar ritmul este mai accentuat si lucrurile sunt mai serioase, insa te vei obisnui.Trebuie doar sa iti faci un program pe care sa incerci cat de cat sa il respecti, iar dupa aceea vei vedea ca nu mai pare atat de coplesitor.Din punctul meu de vedere e cam devreme sa te panichezi, cred ca abia la sfarsitul primului semestru poti trage concluziile, sa vezi ce a mers si ce nu.Stiu ca e de speriat fiindca este si un mediu nou, colectiv nou, dar sunt sigura ca te vei descurca just fine. Daca simti ca nu faci fata poti merge la psihologul liceului tot pentru a primi sfaturi, nu trebuie sa platesti nimic.Succes!
In primul rand, înțelege că nu poți controla pe cei din jur și nici ei pe tine,asta daca nu îi lași.
In al doilea rând, nu te alia cu grupulețe doar pentru a-ti face prieteni(gen fumători, d-aia care se droghează sau ce grupulețe mai sunt)
Practic daca nu îți place un lucru, însă vrei sa îl faci pentru a deveni cool, este greșit.
Oricum acei oameni nu vor mai conta peste 4 ani.
In al treilea rând,învața,fi atent la ore,ia note bune,examenele sa le iei cu note bune.
Poate că o să fie dificil sa te axezi pe carte,având în vedere că alții se distrează și ai vrea și tu,însă gândește-te că ei vor fi cei care vor plânge la urma,nu tu.
In al patrulea rând,nu subestima timpul.
Nu procrastina și nu lasa totul pe ultima sută de metri că "ai timp",nu ai,este doar o iluzie chestia asta,iar daca ai pățit,știi despre ce vorbesc.
Iar în al cincilea rând,fii tu însuți!
Nu contează că x,y nu te suporta, tu nu trebuie sa fii suportabil și nici prietenul ăla care îi ajuta pe toți.
Trebuie sa înțelegi că în viața asta cu cât ești mai bun pentru alții, cu atât vei fi mai trist, pentru că te vor folosi și vor pleca.
Tine minte! Liceul va trece, dar amintirile vor rămâne! Fă-ti amintiri frumoase cu oamenii cu care poți relaționa, altfel vei regreta.
Multa bafta!
Nu te lăsa și învață că peste câțiva ani o să fii foarte fericit când te vezi un adult pe picioarele tale care își permite orice
Iti dai 2 si iti revi, te gandesti frumos ca fara 10 clase nu faci absolut nimic si continui sa mergi inainte
Zi-mi te rog ce poți face cu 10 clase? Chiar vreau sa aflu asta
Un permis de conducere, daca chiar erai curios
Muncitor necalificat in constructii, gunoier ori cioban.
Cu placere. Take care.
Sa stii ca nu poti face mai nimic cu 10 clase, doar sa fii muncitor pe la vreun patron care te exploateaza la maxim, lucrand la negru sau nu. Daca ai liceul cu bacalaraureatul luat ai sanse la un post un pic mai bun, iar daca ai studii superioare ai sanse la un post decent sau foarte bun.