| VulpeaDinUmbra a întrebat:

Din ce motive apare in general hematom la penis si ce trebuie facut ca sa dispara? Ca eu am zis ca e roseata pana acum dar daca nu e chiar rosu poate fi homatom, nu?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
31 răspunsuri:
| KarlLagerfeld a răspuns:

E clar că și tu ești anxios -ipohondru. Nu e nimic grav, dar du-te la un urolog daca persista

| VulpeaDinUmbra explică (pentru KarlLagerfeld):

Pai si de ce apare? Ca, cum am zis am si eu de vreo 2 ani si credeam ca e roseata dar acum ca am vazut poze cu hematoame se pare ca asta as avea si eu si nu roseata.

| KarlLagerfeld a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Nu este hematom, daca era deja aveai complicații serioase după 2 ani.

Atunci e roseata sau?

Ca daca ne gandim, si roseata in general nu tine si dispare asa de la sine... Ce o fi atunci?

Este o problema dermatologica dar nu serioasa sa îți pună viața în pericol. Daca e de 2 ani trebuia să mergi din pripă la un medic!

Este altceva, dar hematom nu! Este ceva cronic, și da, trebuia să dispară.

O fi cuperoza? Ca asta cica e roseata care persista

E posibil, orice e, dar nu ceva ce evoluează spre cancer, erai de mult cu sechele daca aveai hematom.

Si nu e nici vanataie, nu? Ca si alea nu tin mult si dispar fara tratament fara nimic

Pot fi lentigo, lentiginoza cauzat de expunerea la soare; apar pete închise la culoare sau maronii și nu, nu trec așa rămân dar nu afectează decât estetic. Pe femei nu le interesează să știi ce pete ai tu.

Faza e ca si testiculele imi sunt rosii si nu trece nici acolo, si de foarte mult timp sunt asa

Mergi la medicul de familie și să te trimită la dermatolog.

| annonimaaaa555 a răspuns:

Un hematom la penis apare din cauza loviturii, frecării sau unui vas spart. Evită sexul, pune gheață local, nu apăsa zona. Dacă nu trece în câteva zile sau se agravează, mergi la medic.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru annonimaaaa555):

Si poate aparea deci si de la frecarea prin mas turbare?

| annonimaaaa555 a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Da. Daca e prea mult

Si poti hematomul sa il ai si de 2 ani de exemplu si fara sa apara complicatii si asa?

Nu, un hematom nu ar trebui să rămână vizibil sau prezent timp de 2 ani. Ar fi trebuit să se absoarbă în câteva săptămâni. Dacă ai o pată persistentă sau altceva similar, poate fi altceva (hiperpigmentare, vas dilatat, altă leziune). Trebuie verificat de medic.

Si astea de la ce se fac? Hiperpigmentarea, vasele dilatate si asa? Si leziunile

Se poate sa mi fi aparut din cauza ca am avut niste contacte sexuale? Sau nu au treaba ele cu asa ceva? Deci mi-a aparut la cateva luni dupa acele acte sexuale, cam dupa 2-3 luni, nu mai stiu

Un hematom la penis poate apărea din cauza unui traumatism — fie prin contact sexual intens, fie prin lovire, presiune sau mast*rbare agresivă. Dar totuși... dacă a apărut la 2-3 luni după actul sexual, eu asa știu că e puțin probabil ca acea cauză să fie direct responsabilă. Hematoamele apar de obicei imediat sau în câteva zile după traumă, nu la luni distanță. Hiperpigmentarea, vasele dilatate și leziunile pot fi din frecare, infecții, alergii sau boli de piele. Eu zic sa mergi la urolog și dermatolog

E ok totusi daca pun si o poza?

Poza unde? Aici nu cred. Eu zic sa mergi la doctor ca deși sunt studentă, nu pot să-ți dau eu un diagnostic corect ca sunt doar în primul an plus daca nu e ce as zice...e de rau

Pai da ai dreptate, dar sa vezi totusi.

Ca oricum nu strica daca vad si oameni care nu sunt asa priceputi samd, nu? Adica e, eu asa zic

Pai cum vrei. Dar oricum. E mai bine să mergi la medic fiindcă și dacă de exemplu eu îți dau un diagnostic, nu pot sa îți dau o rețetă pentru o crema sau ceva cu ce sa fie tratat

Da, dar na, sa vezi totusi... Sa las atunci poza aici?

Pai dar cu ce sa te ajut dacă nu s experta?happy

Pai poate vei sti totusi

Prefer sa te trimit la doctorhappy

Ok, poate e mai bine asa, da