Eu sunt la stiinte sociale si din punctul meu de vedere e mai frumos profilul asta decat filologia(logic asta e si primul motiv pentru care sunt aici). Avantajul principal fata de celalalt profil e ca nu dai teza la latina. In schimb orele sunt cam aceleasi(ca fel si proportii). La filologie tezele sunt la romana, latina, istorie/geografie, lb straina(depinde de ce se studiaza la tine), iar la s.sociale teze se dau la romana, istorie/geografie, lb straina si logica(cls a 9a), psihologie(10a), economie(11a), filozofie(12-a)-astea fiind obiecte de profil, celelalte clase studiind cate 1-2 ore pe saptamana din ele.
Bio, chimie, fizica nu mai faci la nici unul dintre ele dintr-a 11, iar mate faci pana intr-a 12-a cate 2 ore pe saptamana, insa dificultatea e redusa(daca cei de la mate-info fac de pe un manual de dificultate 1-M1, aici dificultatea e de 5-M5)
In ceea ce priveste romana-se fac 4 ore saptamala(ca la toate profilurile ca nah, lb rom e pentru toata lumea)
sper ca am atins o mare parte din nedumeriri.
Pei eu vroiam sa merg la mate info sau filo si am cazut intr-o clasa de la liceul celalalt(nr2),, tehnic operator tehnica in calcul'' am fost total dezamagit. Dar apoi am devenit seful clasei seful claselor de a10a apoi a11a si tot asa. E superba fiecare zi.
Cred ca in liceu nu conteaza mult profilul conteaza sa te distrezi.
Ce inveti in liceu e ori nefolositor pentru viitor(majoritatea cunostintelor) ori nu are treaba cu facultatea.
Deci alege unde te vei distra mai mult, cel putin asa cred eu ca e bine.
Am un fost coleg foarte bun prieten la Filo... e bun profilu si usor si multe fete:X.
La Stiinte sociale am un prieten de a12-a si nici ei nu stiu de fapt ce trebuie sa invete. E varza profilul din cate stiu eu.
Obtiunea castigatoare cred ca ar fi Filologie.
Dar depinde si de colegi.
Succes.
Eu am avut medie mare si am putut sa merg la ce liceu am vrut. Imi place mate, si nu e chiar asa greu...
Pentru tine... as zice filologie. Deoarece faci Romana multa, si limbi straine... parerea mea.
Pai, din punctul meu de vedere consider ca pentru a te pregati pe de o parte pentru jurnalism ar fi dragut sa mergi la filologie pentru ca iti dezvolti foarte mult expresivitatea, comunicarea si exprimarea si iti va fi mai usor, este adevarat ca si stiintele-sociale sunt folositoare, dar sa ne gandim la faptul ca la jurnalism nu iti cere nimeni istorie, ci doar lb vorbita si daca e o limba sau mai multe limbi straine, pentru ca de fapt jurnalismul se bazeaza pe aceste lucruri, toate celelalte: istoria; ed. civica etc. se invata pe parcurs si se prezinta dupa ce te documentezi. Sper ca ti-am fost de ajutor si mult succes in continuare!