Parerea mea ca orice tanar - si ar trebui modificate ceva legi pentru asta probabil- ar fi bine sa lucreze 1 an gratis la o firma ca sa invete meserie. Ca in anumite domenii dureaza luni de zile sa formezi un om bun si acum nu-ti poti permite ca firma sa o faci pe banii tai, mai ales ca nu ai garantia ca acel om va ramane la tine. Si asta ar trebui modificat, sa fie posibil contracte pe 2 ani sa zicem, in acel timp omul sa nu poata pleca. Deci asta ar putea face tinerii: sa lucreze undeva orice pentru bani si half time pe gratis pentru a invata meserie.
Nu stii ce sa faci de azi pe maine, asa ca nu are rost sa faci planuri! Si iti spun din propie experienta dupa ce faci cursuri de specializare iti spun ca nu ai vechime si uite asa o ducem noi din ce in ce mai bine!
Daca ma chinui 3 sau 5 ani la o facultate nu mi se pare normal sa fac alte cursuri de specializare din cauza faptului ca nu se gasesc locuri de munca pentru domeniul pe care m-am axat. Sa speram totusi ca peste cativa ani situatia locurilor de munca va fi mai buna ca acum. Stii cum e romanul, se descurca el cumva...
Facem foamea...
Si eu ma gandesc... daca nu ai bani nici de cursuri de specializare... ce faci?
Acum e greu... dar poate in viitor lucrurile se vor schimba, sa speram!
Mircea08 întreabă: