Se spune ca e pacat sa sangerezi in biserica. Si e mai mare pacatul pentru o femeie sa intre in perioada aia. Se spune ca otraveste biserica si trebuie sa fie sfintita iarasi.
Buna.
se zice ca murdarim biserica in aceea perioada.
eu, totusi, m-am spovedit cand eram pe ciclu
@Điέภùšħa
Da,la aceasta mă gândeam și eu, iar acum mă paște niște punctaje cu stupizi...
Ca sa eviti un MARE pacat capital.Nu intri in biserica ca oricum nu ai ce face acolo.
Nu avem voie pentru ca suntem considerate 'murdare' in perioada aia, dar in urma cu cativa ani s-au facut niste cercetari ce contrazic aceste superstitii babesti.
Draga mea, nu crede in prostiile astea. astea sunt superstitii care circula de la ureche la ureche.mi-am facut curaj si l-am intrebat pe preot. fara nici o rusine. mi-a zis ca nu are nimic. problema e sa nu te duci atunci cand preotul vine cu candela aia si merg oameni in fata sa iti puna ceva pe cap. acolo nu mergi. adica in fata altarului.
Doar ca nu ai voie sa atinci icoanele, in general chiar si acasa daca ai icoane. in timpul acesta biserica zice ca femiea nu e curata. Si nu ai voie sa ei nafara sau aghiasma.Sigur poti intra si asculta slujba.
@Cereste exact poate așa e la voi, la catolici. Știu că e o tâmpenie, dar e adevărat.
@10VietiDeAsStaCuTineTotArFiPutine. Că nu știu ce și tralala, că sângele menstrual e necurat și că dacă intri otrăvești biserica respectivă...
Cu toate că și eu tot de pe TPU am aflat că nu e voie. Înseamnă că pe vremea când credeam în închipuirea asta și mergeam la biserică, am otrăvit-o de sute de ori. Nașpa.
anonim_4396 întreabă:
Fabianiba întreabă: