In primul rand, ai putea sa te calmezi. In al doilea rand, toti parintii spun vorbe grele la suparare. In plus, mama ta poate a fost sincera cu tine, in legatura cu scoala. Incearca sa progresezi la invatatura si sa ii dovedesti ca se inseala. Faptul ca te banuieste pe tine din orice, poate fi din cauza ca ai facut ceva "prostioare" mai mari in trecut. Am observat ca ai spus ca ai cei mai buni frati din lume, iar dupa i-ai caracterizat negativ. Se poate sa fii putin instabil emotional. Te sfatuiesc sa nu mai vezi mereu partea negativa, sa te concentrezi pe scoala si sa incerci sa iti intelegi părinții, care poate sunt si ei obositi de la lucru sau eu stiu... Toate cele bune!
Imi pare rau sa aud asta, eu ca sfat ti-as zice sa fii umil, sa fii cu gandul impacat ca parintii tai si fratii tau ai probleme din punct de vedere spiritual...si tu sa incerci sa ii ajuti prin iubire, numai asa vei putea face fata, tu sa le arati iubire lor indiferent ce ti-ar face ei tie, si sa nu uiti de rabdare, multa rabdare, iubire, incredere ca se va schimba ceva, multa rabdare si Dumnezeu cu mila. Stiu ca e greu ceea ce iti zic, poate nu mai ai putere sa mai faci ceva in cazul asta, dar nu te afunda in ganduri, tine pieptul sus si gandeste-te ca Il ai pe Dumnezeu cu tine, si increde-te in El. Mai ai alte neamuri? sa te poti muta la ele?
Pune mana serios pe carte si invata, acolo poti gasi refugiu si note mari.
Dupa cum vad, in textul scris de tine cu peste 20 de propozitii, nu exista nici un semn de punctuatie, fiind clar ca ai mari lipsuri la scoala, in special la limba romana.
Nu cred ca esti pedepsita pe nedrept, doar ca nu esti constienta de stadiul in care esti.
Dovada este chiar aici, pe acest forum, unde ai fost incapabila, cat de cat, sa scrii corect acest text.
Sfatul meu este: sa pui mana serios pe invatat si parintii nu vor avea decat cuvinte de lauda.
Eu m-am legat de scrisul textului, fiind cel mai la indemana exemplu, dar poti fii la fel de superficiala si la treburile casei, la care esti implicata.
Astea sunt vesnicele probleme ale varstei voastre. Va trebui sa ai rabdare. Vei creste si iti vei schimba modul de a gandi.
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!