Buna, stiu exact prin ce treci si mie mi se intampla de foarte multe ori. Problema generala sunt emotiile prea puternice, ai emotii si de aceea ti-e teama sa spui ceva, ca apoi sa nu rada ceilalti de tine, sau sa faca glume. Incearca ca atunci cand citesti o carte sa citesti cu voce tare, ca sa iti auzi vocea. Eu cel putin asa fac, indiferent cat de mare e cartea o citesc pe toata cu voce tare pana ragusesc si din jumatate in juamatate de ora mai beau apa, chiar mi-a prins bine. Incearca sa te uiti in oglinda si sa vorbesti in acelasi timp, sa observi cum ti se misca buzele si ai sa vezi ca nu e asa de rau. Vorbeste cu mama ta, dupa ce inveti o lectie, mergi la ea sa te asculte si incearca sa nu te panichezi, imagineaza-ti ca ea este profesoara. Mai intai trebuie sa iti faci cateva prietene, da-te bine pe langa unele colege de clasa care ti se par de treaba iar pe parcurs o sa deveniti prietene si ele o sa te ajute destul de mult sa scapi de timiditate. INcearca sa fii mai curajoasa, sa vorbesti tot ce iti trece prin minte, pentru ca mereu ai ceva de zis dar ti-e teama sa spui ca sa nu te faci de ras si ti in tine. Iar asta nu e bine deloc, tu esti la fel ca mine, mai mult si mai concret comunici prin scris decata de fata cu cineva.
Cat despre baietii de care iti place, trebuie sa incerci sa intri in vorba cu ei. Incearca sa iti faci cat mai multi prieteni si asa o sa scapi incet, incet de timiditate.
Bafta Eventual poti merge la un medic psiholog din scoala ta sau daca nu aveti, vorbeste cu parintii tai sa iti gasasca unul si o sa vezi ca are destule metode ca sa te faca sa scapi de timiditate .
Si eu eram cam la fel.
Pai fa-ti curaj, gandeste-te daca o sa fii mai indrazneata ai mai multe de castigat, nu stiu cum sa iti explic. De exemplu : Cum ai zis si tu, daca iti place un baiat nu faci nimic in legatura cu asta; ar trebui sa incepi sa vb cu el (pe mess,facebook,afara, la scoala), restul te descurci o data ce vb cu el si conversati mai mult si va intelege-ti bine dupa e usor.
Deci gandeste-te ca daca esti mai indrazneata o sa iei note mai bune, o sa fii cu baiatu` care iti place (sau care o sa iti placa), o sa ai mai multi prieteni.
Nu m-am exprimat chiar bine dar sper ca te-am ajutat macar un pic.Pa, pa! :*
Trebuie sa-ti faci putin curaj si sa incerci sa spui ce ai de spus. Daca o sa te gandesti tot timpu ca nu vei reusi atunci cu siguranta nu vei reusi. Daca incerci o data o sa vezi ca o sa vrei tot mai mult sa pui pe tapet ce ai de spus, doar " antrenandu-te " o sa scapi de timiditatea asta sinistra. Gandeste-te ca nu ai nimic de pierdut si de cate ori ai ocazia sa participi la o discutie, spune-ti opinia, astfel o sa capeti incredere si-o sa scapi de timiditate. Tupeu!