| User9006 a întrebat:

Domnilor si domnisoarelor sufar de sindromul "LASA CA INVAT MAINE" Ex: LASA CA INVAT LUNI, LUNI ZIC CA INVAT MARTI SI MARTI ZIC CA INVAT MIERCURI SI TOT ASA.Cum fac sa scap de el, am 17 ani,""""" IN IULIE AM BACU SI EXAMEN LA MEDICINA GENERALA"""" CE SA MA FAC.Sa nu radeti chiar asa e! Cum scap de sindromul asta :::crying((. MULTUMESC.VOI CUM ATI INVATAT MAI ALES ANATOMIA DACA ATI DAT LA UMF

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mie mi-a placut sa invat. Ma gandeam la ce chestii interesante aflu din manuale si cum voi putea apoi sa le dezvolt si sa aflu alte si alte lucruri interesante. In plus, functioneaza si ambitia: eu am fost un copil sarac si fara pile. Dar mereu mi-am zis: ce, eu sunt mai proasta decat X? Si asa am fost mereu prima in clasa si am mers la olimpiade. Asta mi-a adus multe satisfactii, am fost mereu foarte populara si am avut prieteni interesanti. Si din nou satisfactia cunostintelor tot mai multe, care mi-au deschis cai spre alte cunostinte. Inainte de admiterea la facultate (am facut si eu medicina), cand am inceput vacanta de vara dinaintea clasei a unsprezecea, mi-am zis: suntem 7 pe loc, ce nu sunt mai buna decat ailalti 6, nu pot invata mai mult? Imi impartmeam materia: de exemplu, in vacanta aia de vara am invatat chimia de a zecea si partile din fizica de a noua si a zecea care erau in clasele a noua si a zecea. Am numarat, la inceputul vacantei de vara, cate pagini am de invatat. Apoi am zis (de la mine putere), ca pentru fiecare pagina de teorie trebuie sa fac, pe langa problemele din manual, alte 5 probleme). Am numarat cate zile de vacanta am si am impartit, afland cate pagini si cate probleme imi revin in fiecare zi. Nu am numarat zilele de sambata si duminica, lasate pentru recapitulare si odihna. Asa ca in fiecare zi lucram ceea ce aveam de lucrat. daca terminam repede, aveam timp de citit, de plimbari cu prietenii, de teatru. Daca nu, nu. Intr-o zi m-a apucat: lasa ca invat maine. Si, fiindca nu am invatat portia din ziua respectiva, a doua zi am invatat non-stop de la 7 dimineata pana la 1 seara (doua portii), asa ca nu numai ca nu am avut timp de nici o distractie, dar am si fost obosita ca un caine. A doua zi am invatat mai lent si apoi a trebuit sa dorm, a patra zi iar aveam mai mult de o portie si tot asa a durat o saptamana pana mi-am revenit la program si am pierdut si odihna de duminica. A fost invatatura de minte suficienta.
Anatomia am invatat-o in cursul clasei a unsprezecea cand se studia (in fiecare zi am invatat cate o lectie, asa incat am trecut de 3 ori prin ea in timpul anului scolar). Era un pic mai mare decat este cea de-acum, dar la fel de simpla, sunt lectii pe care le inveti si intr-o ora (pe la digestiv), asa ca a fost o placere, nici nu am simtit-o ca pe un efort.

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu esti singurul cu acest sindrom.A existat de cand s-a inventat scoala.Nu vreau sa generalizez, totusi.

| syd2 a răspuns:

NU mai invata, singura stii, totul depinde de tine, ma rog, de ce trebuie sa te chinui daca nu vrei.

| User9006 explică:

Sa vina mai multe raspunsuri va rog = )