anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dooamne! Eu nu stiu ce sa fac! Sunt in clasa 9 si am numai note proaste cred media mea va fi 7 si ceva. E grooaznic! De exemplu la mate o sa am media 7 si la fizica 5.In viata mea nu am avut mediile astrea.Nu stiu ce sa ma fac. Daca continuu asa si pe sem 2? sad. Dar, nici nu am chef de invatat, mie asa lenelaughing. sambata si duminica nu scriu si nu invat nimic...nici nu deschid caietul.Eu ma apuc duminica seara sa invat ceva si dimineata(sunt dupa amiaza) mai scriu ceva, dar fooarte putin.Si eu zic:Gata azi invat la romana...cand deschid caietul zic:Aaa lasa ca invat mai incolo ca nu e asa greulaughing. Dooamne e ceva de necrezut. asa o sa tin tot liceul in medii proaste?crying((
Ajutati-ma nu stiu...cu un sfat ceva acololaughing

9 răspunsuri:
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Bună.
Vai, ce mai dramatizezi. Păi tu acum ţi-ai dat seama că ai numai note proaste? Tot semestrul de ce nu ai realizat?
Este normal ca la clasa a IX-a să fie mai greu decât la generală, de aceea trebuie să ai voinţă ca să înveţi şi să-ţi faci temele.
Dacă vrei o medie anuală rezonabilă, pune-te cu "burta pe carte" pe semestrul II.
Baftă!

pa, pa.

GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

Ce sfat? Problema e la tine, nu vrei să înveţi. Normal că dacă continui aşa, aşa o să fie şi restul liceului. Nu ai de ce să te plângi, mai bine ai învăţa. Baftă!

| Ciprian a răspuns:

Nu ai ambitie. La un moment dat, cand o sa ai note foarte proaste, va trebui sa faci ceva, asta daca nu vrei sa ramai repetenta. Sfatul meu este sa inveti. Succes!

| adee_4040 a răspuns:

cred ca multi copii sufera de lene dar ar trebui sa incerci sa treci pestewinking

| ShowTim3 a răspuns:

laughing Stai linistita, eu daca am sa ajung la liceul care vreau am sa am numai 5 si 6, se intra relativ usor cu medi mai mici pentru sunt foarte multe locuri si e liceu special de mate-info. Acolo sunt cei mai exigenti profesori din oras (elevi evita liceul ala pentru ca e cam inchisoare ) laughing dar eu ma duc acolo pentru ca asa am chef (am si media cam micuta ce este drept )
Nu e nici o problema ca ai note mici, depinde ce facultate vrei sa faci, daca este una unde conteaza mediile din liceu PUNE MANA SI INVATA daca nu poti sa stai pe off relaxata (nici prea relaxata ca ramai repetenta )Facultatea care vreau sa o fac imi cere decat media peste 8 la bac, nu ii intereseaza media din liceu. Succes

| Alexandru_3646 a răspuns:

Asta este adevarata ta valoare, probabil la generala ai fost supraestimata sau profesorii erau destul de indulgenti, acum la liceu s-a schimbat situatia, trebuie sa inveti daca vrei sa ai din nou notele din generala.Am fost si eu in situatia ta, doar ca eu in generala mi-am facut o impresie proasta despre mine ca apoi la liceu sa imi dau seama ca sunt bun happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pune mana si invata, acum trec anii de liceu si vine BACU' si sa vezi atunci cum va fi. Daca nu inveti cand trebuie in a 12 a va fi mult mai greu deoarece nu ai cum sa recuperezi 4 ani de liceu in 2 luni.BAFTA:*

| RomulusMilea a răspuns:

Salut! Este de apreciat că conştientizezi chiar acum, câtă vreme mai eşti în clasa a noua. Trebuie să ştii că de învăţat înveţi pentru tine, nu înveţi nici pentru părinţi, nici pentru profesori, pentru nimeni altcineva în afară de tine. Pentru viitorul tău, pentru familia pe care o vei avea peste 10 - 15 ani. Gândeşte-te bine încă de pe acum la viitorul tău, nu scriu cuvinte mari, crede-mă. Singura ta ocupaţie acum este să înveţi, mai ales dacă în trecut ai învăţat mai bine. Cred că pe tine te distrage ceva, un computer, un telefon, o pasiune din aceasta de 2 bani. Sunt foarte mulţi oameni care au făcut ca tine, a trecut şcoala pe lângă ei, au ajuns să ducă o viaţă grea, cu muncă fizică grea, multe ore pe zi. Foarte mulţi dintre ei ar face orice să poată da timpul înapoi, să mai poată fi la şcoală la liceu, ar rupe cărţile învăţând zi şi noapte, numai să nu ajungă unde de fapt au ajuns. Până nu este prea târziu, just do it!

O limbă străină învăţată corect, cultură generală, limba maternă, matematică, este ceea ce se numeşte baza. Trebuie să te şi distrezi, că eşti tânăr/tânără, dar mare grijă cu şcoala, trebuie să fie de departe pe locul 1. Ai nevoie de voinţă, de pasiune de a învăţa, nu te mai lăsa furat(ă) de peisaj, lasă "pleava" să îşi vadă de micimea ei, tu ai un viitor de clădit, chiar de acum. Multă baftă!

| WinterInMyHeart a răspuns:

Pai singurul sfat pe care pot sa ti-l dau este sa te pui pe invatat...
Cand te apuci de invatat asigura-te ca nu e nimic care sa-ti distraga atentia ( Calculatorul si televizorul inchis), concetreaza-te asupra lectiilor si nu amana pentru ca nu faci nimic astfel. Mai ia o pauza din cand in cand. Daca nu faci ceva ca sa-ti maresti mediile o sa te inveti asa iar peste cativa ani o sa regreti ( Stiu ce spun)