| Anonymus888 a întrebat:

Dragă comunitate TPU,

Aș dori să vă împărtășesc o veste importantă - intru în clasa a 8-a! Această trecere la o nouă etapă a vieții școlare mă entuziasmează și mă sperie în același timp. Așadar, vreau să aflu de la voi, cei care ați trecut deja prin clasa a 8-a, cât de grea este această experiență și, în special, examenul de absolvire.

Aprecierea voastră, poveștile și sfaturile voastre vor fi cu siguranță de mare ajutor pentru mine și pentru toți colegii mei care se pregătesc pentru această etapă importantă.

Îmi doresc să vă mulțumesc din suflet pentru contribuția voastră și pentru că sunteți alături de noi în această călătorie.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i grea deloc, dar este extrem de important acest an, fiindca de el depinde viitorul tau, alegerea unui liceu si profesia pe care o vei urma toata viata.

Acum este cazul sa lasi orice hobby sau apucaturi nesanatoase si sa pui mana serios sa inveti pe rupte, ca de notele de acest an si de examenul de evaluare nationala, depinde totul.

10 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

A 8 a e ca a 7 a - nimic deosebit. O nouă "nouă etapă a vieții școlare" o fi la anul. Atunci te mai aștept să vb!

| Hyperion7 a răspuns:

Pentru mine clasa a VIII-a, asemenea clasei a XII-a, a trecut de parcă nici n-ar fi fost.
A trecut foarte repede și abia prin martie am realizat că eu am examenhappy
N-am făcut vreo pregătire și am luat note decente la ambele.Bine,eu sunt și autodidact (învăț de unul singur) de felul meu și na.
In a VIII-a nu prea m-am rupt cine știe ce cu învățatul, însă daca as mai da examenul încă o dată, as învăța puțin câte puțin din timp și n-aș mai trata timpul cu superficialitate.Pentru că da, probabil ți s-a întâmplat și ție să amâni chestii că mai ai timp și să te trezești că nu mai ai chiar așa de mult, de fapt.
Multa bafta la examen!

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Anul școlar o să treacă repede, vă așteaptă un banchet ( asta dacă îl faceți, au fost generații care nu au făcut nimic) și dați E.N.
Sfaturi?
Să lăsați emoțiile acasă,să încercați să vă faceți bine listă de opțiuni și să nu ascultați părerile de la oameni care habar nu au despre un anumit liceu.
Nu uitați că nota de admitere este dată de rezultatele voastre de la E.N, iar liceele pot să fie mult mai bune și cu pretenții mult mai mari de cât par.
Adică în sine, liceul nu prea contează, puteți învață oriunde, important este doar bacul și facultatea ( dacă vreți să o faceți, este tot opțională).

| vlllaaddd a răspuns:

Ce discurs emotionant

| Geass1 a răspuns:

Uuu, frumos an. Nu-s de acord cu ideea de a renunța la hobby-uri, important este un echilibru sănătos între muncă și relaxare. La mate, totul ține de exercițiu. Trebuie să faci toate modelele de exerciții ca să nu te poată surprinde nimic, la română la fel. Fii atentă și la orele de la școală că-s relevante. Cât despre alegerea profilului, alege ceva ce ți-ar place să faci, neuitând că nu acum alegi ceva definitiv, există posibilitatea de transfer. Fii deschisă la nou, dar și la ultimul an cu colegii tăi. Cât despre banchet, e vorba doar de dristracție (fără alcool sper) și bun gust la haine sper. Probabil va apărea stresul, dar emoțiile să fie constructive, poți orice-ți dorești cu muncă.
Mult spor^^

| Strutzy a răspuns:

Mult succes, Casian. Vecinul tau te pupa.

| Anonymus888 explică (pentru Strutzy):

Singurul meu vecin e un batranel, dar mersi?

| Strutzy a răspuns (pentru Anonymus888):

Am 61 de ani. Eu sunt batranelul

| xkhldhoudody a răspuns:

Buna!
Incearca ca pana incepe scoala sa iti recapitulezi materia cat se poate de mult, astfel incat sa ai o baza.
Pe parcusul anului, fa ti un program si tine te de el, adica invata luni, miercuri, vineri la romana si marti, joi, sambata la mate.
Nu lasa nici macar 2 zile sa treaca fara sa faci o varianta la ambele materii, si dupa ce le termini sa te uiti pe Youtube la rezolvari. Eu iti recomand pe Youtube sa te uiti la Cristina tunegaru pentru romana, iar pentru mate la pauza de mate, matematica de 10 si la vera pe Youtube, pentru ca ei rezolva simularile judetene, mai ales matematica de zece. Este un domn pe nume sorin care rezolva fiecare simulare judeteana si fiecare test din fiecare culegere si explica exercitiile pe intelesul fiecaruia. (O sa gasesti videoclipurile in playlisturile canalului)
Cumpara ti culegerile de la paralela 45 pentru ca in ele se afla teste care au dificultate mai ridicata fata de subiectele de la examene. E bine sa lucrezi din ele ptc lucrand exercitii mai grele, automat stii sa faci si exercitii mai usoare, ulterior cele care se vor da la examene.
Si fii foarte atent daca simularea nationala la fiecare materie va fi usoara sau grea, pentru ca asta inseamna examenul va fi greu sau usor, depinde de caz. De exemplu, eu am dat anul asta iar simularea de la romana a fost f usoara, iar la examen s-a dat mai greu. La mate s-a dat greu si la examen a fost usor. Anul trecut la simulari la dat greu, iar la examene extraordinar de usor.
Lasa telefonul, filmele si serialele deoparte, o sa ai destul timp de ele dupa examene cat iti doresti.
Si cel mai important, nu lasa timpul sa treaca, profita de fiecare moment sa inveti si sa studiezi, dar cu o zi inainte de examene nu invata, pentru ca o sa iti faci mai mult rau decat bine.
Mult succes la examene si in tot ce iti propui!

| Anonymus888 explică (pentru xkhldhoudody):

Felicitări pentru cel mai bun raspuns?