Ce pot spune, e ca...
Rappu a fost acel stil de muzica care m-a facut sa deschid ochii in multe privinte, m-a facut sa vad ca nu e totul roz, din baietelu virgin si timid care eram acu vreo 7 - 8 ani acum sunt barbatu care nu credeam ca voi fi sunt fericit sa traiesc,ca am tupeu, ca am un simt al umorului destul de 'dezvoltat si ciudat' viata merge inainte, acum nu prea mai ascult asa rapp decat cand merg pe strada, atunci e ok, insa acasa prefer sa ascult ceva... de prin 2000 atunci cand 3sud est, L.A faceau legea, valahia si alte trupe din astea cu 'care mai ma cunosc eu' vorba lu marlanu =)
Fiecare are dreptul sa asculte ce ii place...de exemplu manelisti si rockerii au ceva in comun: asculta muzica care le descrie sentimentele ( daca la manelisti e oo ma doare inima, la rockeri e ceva de genu : bea si nu te mai gandii la durerea provocata de X ). Personal consider ca manelistii se afla pe o scara larga, dar de un nivel mult mai jos decat oamenii obisnuiti, iar despre rockerii ei bine.( tinand cont ca fac parte dintre ei ) sunt persoanele care vor sa-si protejeze sentimentele sa nu fie ranite si devin mai dure la exterior sau stiu sa se distreze ca doar o viata au.
Eu consider ca muzica trebuie sa exprime ceva si nu vad cum manele ar putea face asta.pur si simplu eu cred ca manelele reprezinta o bataie de joc, nu muzica.Asculta le doar vocile.nici macar nu pot canta, suna de parca si ar da ultima suflare.practic suna ca si cand s ar screme pe wc, scuza mi exprimarea.prin rock chiar te poti exprima. poate este un gen de muzica mai violent, dar sigur iti poate exprima ceva.
Intotdeauna mi-am ales muzica in functie de starea momentului.Ba chiar am constatat ca ea insasi iti poate insufla o anumita stare.imi place rock-ul dintotdeauna, e un mijloc de exprimare a unor anumite caractere, perceput de cei dispusi, mai mult sau mai putin sa asculte mesajul.Manelele...e muzica momentului, si daca nu te deranjeaza mutilarea limbii sau a exprimarii, daca amorteste,, iQ,,-ul la consumul de alcool, merge...
Hai serios, cine a zis ca rockerii au numai parul lung si etc..Am vazut rockeri care arata super bine si se imbraca super.Revenim la subiect:eu aleg rockeri,nu sunt un fan rock, dar au un stil interesant! La manelisti, da stiu este greu sa canti ca ei, serios, dar ma cam enerveaza stilul lor.Nah...asta este parerea mea!
Manelele si rockul/metal/grunge/etc..sunt doua tipuri de muzica si atat. Nu imi place sa recunosc insa manelele vechi aveau un sens/rol. Exprimau sentimente, pe care acum nu le auzi. Acum e vorba de bani, tarfe, cat de jmecher esti tu pe strada, etc. La fel si la rock. Acum, putine trupe de rock nou aparute nu sunt comerciale. Eu de exemplu ascult rock clasic si grunge, insa nu discriminez pe nimeni dupa genul de muzica pe care il asculta. Prin manelist probabil te referi la "cocalar". Indiferent de ce gen de muzica asculti poti fi cocalar. Depinde de felul in care te comporti cu prietenii, pe strada, cu familia. Inca un lucru: exista foarte multe stereotipe despre rockeri: sunt tipi cu parul lung si geci de piele. Really? Oamenilor puteti sa arati cum vreti, conteaza ce aveti in suflet.
Este bine sa fii comercial.iti arati talentul si dintr un hobby, o placere, o pasiune poti face o afacere.ti am spus asta ca sa stii pe viitor, nu din rautate.personal,eu cred ca rock ul si manelele nu sunt pe acelasi nivel.
Nu am spus nici o data ca manelele sunt pe acelasi nivel cu rock-ul. Manelele se trag mai mult din muzica indiana. Prin manele vechi ma refeream la cea din india. Sincer sa spun, as prefera sa cant un rock clasic si sa castig mai putin bani, decat sa cant rock comercial si sa fiu popular, parerea mea. Prima data cant pentru placere, apoi pentru bani. Crede-ma, nu toate trupele rock exprima sentimente.
Respekt întreabă: