E bine ce zici, dar am cateva motive:
1. Nu am de castigat nimic daca sunt mai bun cu altii
2. Daca esti bun cu altii esti luat de fraier
3. Daca toti se poarta rau cu mine eu dc sa nu fac la fel
4. Imi pasa doar de mine
Exact asta spune lumea si diavolul, tu te ei dupa ei? Lasa l pe Dumnezeu sa se razbune, El se razbuna cel mai bine.
Dumnezeu se razbuna?
Sigur ca da, El răsplătește si pedepsește, scrie aici:
Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri, ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu, căci este scris: „‘Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti’, zice Domnul." Dimpotrivă, „dacă îi este foame vrăjmașului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci, dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinși pe capul lui". Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.
Daca Dumnezeu este razbunator si manios... de ce noi nu trebuie sa fim la fel, daca suntem "dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu"?
Da dar El se razbuna pe cei rai, pe cei ce fac păcate doar, pe cei buni nu are nimic cu ei, pe langa la cei buni ii răsplătește
Uite eu am prieteni adventisti, baptisti, ma intelrg bine cu ei, este totul in regula. Nu cred ca ei sunt oameni mai buni decat mine, suntem foarte asemanatori, avem interese comune, ne ocupam cu diverse lucruri in cadrul unei fundatii. Dar eu nu cred in Dumnezeu, nu ma rog, etc.
Eu sunt rau sau bun? Merit razbunarea lui Dumnezeu?
Aici nu prea stiu ce sa spun, decizia Lui Dumnezeu
Este mai important sa te rogi si sa crezi in Dumnezeu sau sa ai o atitudine corespunzatoare dorintei lui Dumnezeu?
Pai atunci si eu as putea deveni un justitiar, ba nu, toti am putea fi judecatori si executioneri
Amândouă
Eu te-as contrazice. de unde dai, de acolo ai! Sa nu uitam de acest proverb, insa nu a zis nimeni sa te gandesti la toti, dar cand ai posibilitatea de a ajuta nu inteleg de ce nu ai face-o.
Avem o singura viata, dc sa ne chinuim sa ajutam pe altii iar de viata noastra sa nu ne pese
O mentalitate proasta. Dumnezeu răsplătește si pedepsește, mai bine faci bine decat rau, gândeștete ca daca raul se promoveaza o sa primesti numai rau si numai rau o sa fie
O mentaliate si mai proasta e sa faci bine din frica de dumnezeu. E iprocrizia maxima a credinciosilor
Sa vedem la final cine va fi rasplatit si pedepsit
Pari ca insisti cu ipocrizia... Ceri sa fim mai buni doar din frica. E aiurea rau. De ce nu putem fi buni ca asa suntem noi? De ce trebuie sa fim buni doar pentru o rasplata sau din frica? De ce crestinii nu stiu sa fie buni din propria vointa?
Pai sunt buni din propria vointa, pocăiți sunt, eu doar am spus, eu am sugerat doar sa fim mai buni, Dumnezeu nu pedepsește pe cel bun, ci il răsplătește, pe cel rau il pedepsește
In continuare sustii ca trebuie sa fim buni ca sa fim rasplatiti. Efectiv pare ca nu poti concepe ca a fi bun e o chestie care trebuie sa vina din mintea si sufletul unui om. Efectiv pentru tine a fi bun trebuie sa fie conditionat de ceva. Ce aiurea. Ce mizerii invata religiile.
Eu spun ca trebuie doar sa fim mai buni, nu te oblig sa fi mai bun si nu trebuie sa facem asta pentru rasplata, eu doar ti am dat acel verset din biblie
Pai pare ca esti ipocrit. Ne ceri sa fim mai buni in timp ci tu esti bun doar din frica. E aiurea.
Ai frica de Dumnezeu?
Deloc.
Nu poate sa imi fie frica de ceva ce nu exista.
Si daca prin absurd ar exista oricum e descris ca un tiran care te asteapta la colt pentru orice greseala. Asa ca daca prin absurd ar exista mi-ar fi indiferent nicidecum frica.
Tu respiri aer nu? Si nu il vezi, dar nu poți trai fara el, asa este si cu Dumnezeu
Esti amuzant. Realizezi ca nu asa demonstrezi ce vrei tu sa demonstrezi nu? Nu de alta da aerul are o compozitie chimica, masele de aer se fac simtite cand bate vantul, poti analiza particolele la microscop samd... Sa pastram totusi putina logica in discutie.