Dragostea este ca seismologia, nu se stie cat dureaza cand va fi, ce replici vor mai fi dupa, ce se intampla cu noi. Oricum nu cred ca, conteaza durata dragostei, ci intensitatea ei!
Acesta este un studiu care arata ca dragostea dureaza doar 2 ani, dar eu una nu cred asta, bine poate ca indragosteala si emotia indragostelii dureaza atat, dar dragostea adevarata vine in timp si daca e adevarata dureaza toata viata...
De fapt cliseul si studiul de care spune monyk se refera la 3 ani, nu la 2. Este adevarat ca exista trei praguri pe care le trece (sau nu) un cuplu: la 3, la 5 si la 7 ani de relatie. Fiecare are cauze diferite, de la monotonie, la panica, la oboseala etc. Mai exista unul, neoficial, cand pleaca de acasa copiii si parintii se regasesc impreuna, nestiind ce sa faca unul cu celalalt, daca in cei 20 de ani cat au crescut copiii nu au avut grija sa isi cultive si relatia de cuplu, pe langa titlul de parinti. Si aici poate aparea instrainarea, pot aparea relatii in afara cuplului sau chiar divortul. Este adevarat ca dragostea cu floricele si fluturasi poate dura putin sau poate dura toata viata. Totul depinde de cata atentie ii oferi, de cum o cresti, fiindca nu e ceva "dat", un sentiment care exista acolo si gata, e garantat ca va fi acolo toata viata. Am intalnit cupluri care au schimbat dragostea pe amicitie dupa 1-2 ani de relatie, ramanand totusi impreuna din diverse motive, dupa cum am intalnit cupluri care abia la ultimul prag dificil de care spuneam, dupa ce copiii lor au plecat de-acasa, si-au dat seama cat sunt de indragostiti si si-au acordat timp si atentie, in cadrul cuplului.
Nu e adevarat. dureaza atata timp cat intre cei doi exista pasiune, intelegere si incredre. Dinulya, poate la tine a durat doar un an, la altcinva e posibil sa fi durat 2 ani, 10 sau 20. Nu puteam generaliza pentru ca modul de a iubi difera de la persoana la persoana.
Psihoyounger
Ahh "paranoia"!, de unde sa stim, dar ce suntem Nostradamus? sa ne ghicim viitorul!?! oh,, sa dureze cat vrea Cel de Sus!, sanatosi sa fim!, Pa!
Dragostea poate dur de l o zi pana l 50 de ani, sau chiar mai mult, depinde de maturitate si de rspectul de care dai dovada cand ai langa tine persoana; a care tii
Eu nu am auzit asta pana acum. mi se pare absurd. intreaba-i pe parintii mei atunci, de ce dupa 27 de ani de casatorie inca se inteleg bine si se alinta uneori de zici ca sunt adolescenti
Ciudat.eu stiu un cuplu. care a avut o relatie de 4 ani de zile.si chiar si dupa ce s-au despartit tot se mai iubeau. deci nu prea cred ca e o regula...
Da...am auzit, dar neah... Se zice ca dragostea tine doar un an sau doi iar restul este rutina si obisnuinta. Exista relatii care dureaza in timp doar cu ajutorul bunavointei, chiar daca nu a fost vreodata dragoste si exista oamenii care se iubesc o viata.
Dupa parerea mea, dragostea adevarata ar trebui sa tina mult mai mult decat 2 sau 3 ani, poate dura 10 ani, 20 ani sau chiar 50 de ce nu? bine poate ca am ramas eu mai traditionalista, dar asa cred eu.
xoxo
pa pa
Gandeste asa. Daca dragostea ar dura 2-3 ani mama si tata ar mai fi? Eu am o relatie de 4 ani si inca ne intelegem fb...Totusi suntem adolescenti aman2 asa ca totul e nesigur.Ingeneral relatiile de lunga durata nu tin la adolescenti si e si normal. Daca stai jumatate din adolescenta cu un baiat/fata cum iti dai seama cine tie jumatatea potrivita? Experimenteaza in limita bunului simt.