| Baiattt a întrebat:

Dupa ce citesc de exemplu un articol de pe net sau ceva la sfarsit parca dupa ce am citit nu am retinut aproape mai nimic doar unele chestii.
Acuma nu as vrea sa stiu pederost articolu dar sa stiu esentialu... cum ar trebui sa fac? Daca nu am inteles din prima articolul si nu pot face un rezumat de ex la sfarsit, sa il citesc de atatea ori pana il inteleg sau cum?
Ca pana acuma eu tot asa faceam : citeam un articol dupa direct treceam la urmatoru si urmatoru etc fara sa-l repet si dupa aia imi zic dar ce am retinut din astea straight face si efectiv aproape nimic doar asa pe sarite... cateva chestii minuscule.

Deci cum trebuie sa fac? Cateva sfaturi va rog?!

2 răspunsuri:
| misu a răspuns:

Fa un rezumat, repeta de mai multe ori, dar daca ai gandul in alta parte repeti degeaba

| sti11ness a răspuns:

Citeste prima data intreg articolul. Fara sa te uiti pe pagina, incearca sa iti reproduci in minte ce vrea sa spuna in ansamblu. Articolul e impartit in paragrafe. Fiecare paragraf are o idee principala. Subliniaza-ti ideea principala. Daca esti la calculator ingroas-o, pe hartie subliniaz-o. Se zice ca un desen face cat 1000 de cuvinte. Asa ca fa-ti cate o schema, o figura sau adauga o imagine. Vei retine mult mai usor. Dupa aceea reciteste doar ideile principale si incearca sa iti amintesti cum le poti dezvolta. In final reciteste textul cu atentie. Spor la treaba