| UmbraDeVulpe a întrebat:

Dupa ce te-ai spalat pe dinti si ai luat apa de gura cam dupa cat timp ai voie sa mananci si sa bei? Ca m-am spalat si eu acum pe la 7 si ceva si am luat si apa de gura si as bea o cafea acum. E ok?

5 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Nu conteaza, cand vrei! Dar mai indicat ar fi ca intai sa bei, sa mananci si ce mai faci tu apoi dupa 15-30 minute depinde de cat timp ai, sa te speli pe dinti! NU e indicat sa te speli pe dinti imediat dupa masa ca atunci smaltul dintilor este slabit, de aceea trebuie sa astepti cel putin 15 minute!
Stiu ca toata lumea asa face, cand se scoala se spala direct pe dinti, asta e primul lucru, iar apoi mananca. Asa mi se pare gresit pentru ca nu protejeaza dintii deloc...
Deci cel mai bine e sa faci invers, te scoli, te speli pe fata/maini apoi mananci/bei iar cand sti ca nu mai consumi nimic in afara de apa atunci te speli pe dinti! Asa iti protejezi dintii mai bine si nici gura nu-ti va mirosi urat! Apa de gura uit-o ca e doar reclama! Pasta de dinti te scapa de orice problema daca o folosesti cum am zis!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Voie?
nu te opreste nimeni sa mananci si sa bei ce vrei cand vrei

| Violleta2022 a răspuns:

Spalarea dintilor si clatitul cu apa de gura se face intotdaeuna DUPA ce mananci, nu inainte.

| ReddY25 a răspuns:

Fă cum știi

| MarianWLF a răspuns:

Imediat dupa, nu e o regula dar mai bine te speli dupa ce stii ca nu mai mananci si nu mai bei nimic in afara de apa, mai ales seara, ce poti face in cazul cafelei care iti strica albeata dintilor e sa ai apa de gura cu tine, exista sticlute mici de la listerine pe care le poti lua cu tine, sau daca nu dispui de o baie macar sa ai apa mereu la tine, dupa ce bei cafea sa nu iti ramana pe dinti, bei apa.