Au trecut 4 zile de la acest reply, dar desi am intrat zilnic din cauza câtorva probleme cu scoala nu am mai dat răspunsuri, dar acum sunt aici.
Ti-am spus, depinde de persoana si de felul tau de a fi.
Dar fie ca esti sau nu introvertit/timid sau nu-ti place sa intri in contact cu alte persoane si preferi linistea singurătatea e întruchiparea acelei dureri insuportabile si silentioase.
O simti, te distruge incet cu timpul, dar nu o poți opri.
Desi te obisnuiesti cu ea in anumite momente moartea e o alegere mai buna.
Sa stai singur o viata...
E o alegere buna daca vrei sa te faci călugăr si sa mergi sa trăiesti pe Muntele Athos printre alți călugări singuri si tristi.
Adica...imagineaza-ti cum e ca te plictisești in mod permanent,sa nu ai parte de durere,dezamăgiri în dragoste din care sa inveti si sa nu iubesti sau sa fi iubit,sa n-ai copii care sa-ti duca numele mai departe,sa stii ca Nu vei lasa nimic in urma.
Nu cred ca vei ajunge astfel,esti prea tanar pentru a-ti face astfel de probleme.
Nu cred ca ar fi prea înțelept sa iei alegerea de a trai singur toata viata.
Dupa cum am spus,mie-mi place singurătatea,imi place sa creez diverse scenarii in care trăiesc intr-o alta lume vesela,desprinsă de realitate,lume a mea fiind o persoana introvertita.
Nu cred ca cuiva o sa-i placa personalitatea mea sau mie de a lui,dar daca am noroc nu voi ezita sa ma îndrăgostesc,sunt prea mica sa trag o concluzie.
In ciuda personalității mele nici macar eu nu mi-as dori o viata traita in singurătate.
"Si da, prefer linistea. :/ Si nu e neaparat sa am pe cineva langa mine. daca vorbesc si online, ar fi suficient cat sa nu ma simt singur. :/ Am foarte multe momente cand vreau sa raman singur. Si, peste cativa ani ce sa-i zic sotiei?,, Hai iesi din casa, du-te plimba-te ca am chef sa stau singur?"
Relațiile online nu exista,prietenii online sunt doar o scuza pentru cei ce vor o persoana alaturi cu care sa vorbească.
Relațiile in realitate sunt mult mai profunde,mai frumoase, sunt reale.Ii poti privi in ochi, poți fi langa ei, poți sa le comunici o problema în mod direct, ii poți atinge, lucruri ce nu sunt posibile in mediul virtual. Oricine are nevoie de 2-3 prieteni reali,iar faptul ca mediul virtual ii indeamna pe cei mai putini sociabili sa se refugieze aici si sa întemeieze relatii cu necunoscuti ma îngrijorează,e un fel de a-i indemna sa creadă in minciunile de care sunt constienti,dar refuză sa le accepte, una dintre acelea fiind ca cei din mediul virtual sunt mai buni prieteni ca cei din realitate.
Cât despre faptul ca sunt momente cand vrei sa fii singur...
O femeie care te iubeste cu adevarat va intelege, intr-o relație nu vei fi singurul care va avea astfel de momente. Câteodată toti vrem putin spatiu, libertate, liniste, sa fim singuri.
Dar singuri in totalitate o viata...niciodata.
Daca eu as fi soția ta as intelege.
Nu ii spui sa plece ca vrei sa fii singur, mergi si tu intr-un loc linistit sau la un prieten o perioadă.
"Oh da. sa nu uitam de copii. Care sincer, eu ii numesc generatoare de sunete"...
Nu esti singurul căruia nu-i plac copiii, nici mie nu-mi plac.Sunt enervanti, necesita mult timp sa-i cresti, trebuie sa stai întotdeauna cu un ochi pe ei si cand ajung la maturitate incep sa te înjure pe la spate si te lasa pentru a cauta o viata mai buna si a-si întemeia la rândul lor o familie.Nu toti isi doresc copii, eu nu vreau, prefer animalele.
Deci vezi ca nu esti singurul cu aceste idealuri si sigur sunt multe alte fete in aceasta lume care gândesc ca tine.
Am specificat ca "anumite lucruri".Nu am sa ma aleg de acel "mai mult ca sigur")), dar in Noul Testament sunt destul de multe personaje despre care nu avem dovezi certe conform carora ar fi existat.Incepand cu nașterea lui Iisus, faptele incep sa devină mai "mărețe"si mai putin credibile, evident si mai putin sprijinite de istorie.
Nu m-a interesat Noul Testament pana acum si nu l-am citit, sunt de acord ca acolo sunt mai mult basme.
Sunt la fel de 'marete' si in Vechiul Testament, sunt convins ca Dumnezeu nu a omorat toate vitele egiptenilor, nu a trimis milioane de broaste in Egipt si toate celelalte minuni pentru a-l convinge pe Faraon sa le dea voie evreilor sa plece inapoi in Canaan.
Si eu sunt convinsa ca plagile Egiptului au fost reale.Totusi,inca nu vorbim de invieri facute de Iisus, de vindecari sau de preziceri vechi care s-au implinit(precum durata de 3 zile dintre rastignire si inviere).
Poate a fost gresit cuvantul 'basme', dar cum am spus, Biblia nu trebuie luata mot-a-mot si nu este usor de inteles. Eu nu cred ca Iisus stia despre sine ca este fiul lui Dumnezeu, in plus nu exista dovezi care sa ateste ca ar fi trait. Cu toate astea, nu ma intelege gresit, nu sunt ateu.
Știu,majoritatea scrierilor au multiple interpretari sau sunt doar simboluri, cu semnificatii necunoscute.Da, nu exista dovezi care sa ateste existenta Lui, cum nu exista nici dovezi clare care sa ateste existenta lui Dumnezeu.Cel putin, nu dovezi incontestabile.
Ai dreptate si asa e fiecare cauta in felul lui si intalege, doar ca cum am zis a cauta si face binele si al intalege, cel putin pentru mine e ceva important. Problema e ca, de ce sa nu crezi intr-un adevar sau bine? si crestinii mai exagereaza uneori dar totusi vor doar sa convinga pe altii sa creada chiar daca de multe ori nu au argumente solide ata e ceu cel putin incerc sa explic simplu si la obiect de ce e important sa ai o inima buna si curata caci cuma m zis restul poti sa obtii daca crezi ca e nevoie.
Si ateii da, la fel ca crestinii sunt buni, dar le lipseste cel mai important lucur, sa si crezi in binele adevarat si sa te bazezi pe el, bine acum in lumea asta cum am zis poti "murii si cu dreptatea-n brate" dar asta ramane la alegerea fiecaruia, daca sa se bazeze si sa creada in dreptate pana la capat, avand asteptari dupa moarte: judecata etc, caci stii cum se zice nimic nu ramane in zadar.
Dovezi sunt de tot felul, dar ca om, daca am luao asa, uite iti dau un exemplu, bine tot din biblie ca mi-am adus aminte de el, desii ma gandeam la ceva ceva asemanator dar dat fiind ca deja exista in biblie un caz iti zic.
Stii cartea lui Iov banuiesc, mno gandeste-te ca pe vremea aceea nu exista nici vehiul nici noul testament, practic biblia, nu exista, era insa in formare, totusi Ion nu a cunoscut nimic din tainele credintei etc
Totusi el a crezut pana la capat in Dumnezeu, adica intr-un zeu sau forta a binelui, si pana la urma nu a pierit ci a fost sfintit si recompensat in ceruri etc.
Ce vreau sa zic cu asta e ca tu ca om, sa zicem ca nu prea stiii multe, adica detii putine informatii sua esti de latara etc dar totusi ai inima si te gandesti, cum gandea Iov, sa crezi intr-o forta a dreptatii eterna,suprema etc
Pana la urma ce e binele si toate? E ordinea i univers, pacea etc
Alfel ce ar fi fara? dezastru hos nimic in ordine, desiii pamantul e sub stapanirea diavolului, legile de functionare a lumii sunt tot aceleasi ale lui Dumnezeu, si nu vor putea fii niciodata schimbate sau uitate sau distruse, Pentru ca fericirea si tot ce tine de viata se bazeaza pe dragoste, intalegere, iubirea aproapelui, si etc. Alfel ce am fii? daca neam uraa toti pe altii, daca neam omora etc, ar fi o nebunie, desii exista aceste lucuri de aceea sunt numite pacate, greseli si lucuri rele, pentru ca vor sa strice pacea prin vointa, pofta rautatea si obsesia lor.
Omul trebuie sa intaleaga ca viata e ca un test si ca trebuie sa mediteze spiritual dar cel mai important asupra inimii.
Pana la urma care e problema acestei lumi? Inima desigur, inima omului, daca toti am fii buni si etc am avea inima curata si perfecta unde ar mai fii problemele?
Daca esti femeie esti obisnuita daca esti barbat si ai avut deja pe cineva sau nu mai stai cu a tai e nasol...
Sunt si eu curios, ce legatura au raspunsurile voastre cu intrebarea mea.
Inima omului... poate sa fie si asta o problema.Pe langa ignoranta si prostie.Dar nu neaparat credinta te face mai bun.Sunt si atei buni.Si "binele"asta e relativ.Stiu ca credinta se bazeaza le iubirea aproapelui, ca ar trebui sa raspundem raului cu bine, dar uneori e imposibil.Si daca raspunzi raului cu bine, raul va capata amploare.In fine, asta nu mai are nicio legatura cu intrebarea.
Ateismul n-are nicio legatura cu bunatatea, cum nici credinta nu are vreo legatura cu bunatatea.
Eh na
Pai are frate daca gandesti asa
Viata nu trebuie formata pentru o rutina sau nu stiu
Trebuie sa traiesti cum iti place, cum vrei tu nu neaparat cum ti se ofera
Adica stii cum e vb ori esti cu Dracu ori cu Dumnezeu bine exagerez acum dar din pacate cam asa e, toti se inchina la societatea asta care nu le ofera nimic, eu macar de eram ateu...
Dar nu pot fi asa ceva imi pare rau, pentruu ca stiu ca exista si + ca oricum nu ma atrage sa fac rau imi place sa fac bine si
Referitor la intrebare...nush tu alegi dar ar fi bine sa te gandesti bine ce vrei de la viitor si sa nu vezi viata ca pe ceva static, adica e ceva static dar pnm, ti-am zis trebuie sa te gandesti bine ce e viata si cum ai vrea sa o traiestiSinguratatea nu e buna nimenui, nu e vorba de femeie
tu ai nevoie de un prieten bun si nu doar unul mai multi in care sa ai incredere... femeile sunt trecatoare glm
iti urez succes
Aici e total gresit ce zici, ateismul intraevar poate nu are, nici un sens, e aiurea sa te lauzi ca esti ateu.
Dar la baza credintei e buntatea cum sa zici ca nu are legatura...nesimtire...ps.s ateii sunt prosti
E la fel de aiurea sa te lauzi ca esti crestin."Ateismul poate nu are, nici un sens"Si ateii zic asta despre crestinism.O atitudine total gresita.
Cat despre "inima e tot"...creierul e si mai si.
Draga, eu nu ma laud ca sunt crestin, am zis ca sunt crestin?:/
Poate da sunt unul; in formare dar momentan studiez ma formez etc.
Ateismul nu are nici un sens, ce sens are? sa zici "sunt ateuuu baa eu nu sunt ca prostii aia care cred ca orbii in adevar sau dragoste"
Nu inteleg de ce nu intalegi, de ce tii cu prostia adica inloc sa tii cu adevarul care e peste tot e viu nu hai sa ne imbarligam sa facem viata cat mai complicata ca oamenii sa nu mai intaleaga delco ce-i cu credinta, asa pacaleste diavolul lumea.A creeat societatea asta in felul de a va tine mintea cat mai ocupata cu lucruri moarte si desarte si pofte egoiste si rele ale inimii ca sa nu vedeti adevarul simplu si bun care tine lumea asta. off oricum speranta e pentru fiecare trebuie doar sa meditezi si sa te rogi, gandeste cu inima nu cu mintea, spune pe gura : "vreau sa aflu adevarul Doamne!" dar spuneo din inima si cu dorinta arzatoare mare si nu doar odata, spune asta in fiecare zi si iti promit, ma jur ca o sa ti se arate daca tu vrei asta cu adevarat. cum am mai zis omul este,face si primeste ceea ce gandeste.
Iar la ultima fraza imi pare rau, dar inca nu realizezi ca oricat ai fii de inteligent cu creierul daca inima ta e stricata (egoist,mandru, invidios, orgolios, rau, manios, neintalegator si etc care vin din inima, degeaba ai creier
A si crede-ma cand iti zic cineva cu o inima adevarat buna e IMPOSIBIL cel putin, sa fie prost (adica fara minte, caci creier toata lumea are, dar inima buna putini.)Pentru ca problema cum am zis nu e la creier, ci la inima, deci inima e mai importanta.
Crede-ma respect opinile tuturor nu vad nimic rau in gandiea ta de exemplu dar trebuie sa gandesti si cu inima si sa fii ma intalegator si bun
Eu va vreau doar binele
A numi pe cineva prost fiindca nu e de aceeasi parere cu tine nu prea inseamna sa ii respecti opinia.
Si inca ceva, incearca sa folosesti cratima si virgula mai des, imi e greu sa traduc din romana in romana.
Sunt uni barbati (nu toti) care considera ca a face de mancare, a spala, a calca o camasa sau a face curatenie in casa tine de femei si atunci nu fac si nici nu vor sa invete.Stau la mama si cand sunt suficienti de mari sa plece de acasa gasesc repede una care sa faca toate astea pentru ei iar cand raman singuri daca raman sunt terminati.
Dar daca esti un barbat care si-a dat interesul pentru orce nu se trage de la nimic si esti independent poti sa traiesti singur singura nevoie pe care o vei avea in timp va fi sa ai cu cine vorbi, de cine sa te impiedici in casa, sa ii mai spui un of... Daca sti sa iti dramuiesti timpul sa iti gasesti de munca incat sa ai timp de tine te descurci dar daca esti genu de barbat care asteapta slugi...
Este nasol sa traiesti singur. Dar tu esti inca un copil, ai sa-ti dai seama mai tarziu.