| Jsksjjqkajkaja a întrebat:

E acceptabil să ai 70 kg la 1, 70 înălțime, fiind fata? Cum aș putea să slăbesc 3-5 kg într-o sapt, maxim două?

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Esti intr-adevar cam grasuta, fiindca o fata la 1.70m trebuie sa aiba maxim 60Kg.
Poti slabi 1-2 kg pe saptamana daca: faci sport zilnic intens cel putin ora ora pe zi, sau ti dieta cu 1000 calorii pe zi.
Din pacate, slabit 5kg pe saptamana nu este posibil, dar straduieste-te sa nu mai mananci atat de mult si poate in 5-6 luni pana la vara, vei scapa de 10kg care sunt in plus, pentru inaltimea ta.

| MarianWLF a răspuns (pentru Violleta2022):

De ce recomanzi 1000 de calorii pe zi, cunosti ce vorbesti? Mai jos de 1400 nu are voie sa scada, senzatia de foame o poate conduce la a consuma si mai mult la finalul zilei. Pentru calcule exacte trebuie intrat putin mai adanc in subiect, ce iti recomand asa mai "light" ca sa nu pui stres mare pe sistemul nervos e sa eviti un timp prajelile, uleiul mai bine zis, gateste la cuptor sau la friteuza cu aer cald, dulciurile, mananca fructe in schimb, dar doar dimineata, nu mai mult de 2 fructe, suc deloc, nici acidulat, si "natural" pentru ca nu e nimic natural, e bomba cu zahar, fara paine si paste fainoase, si alergare dimineata pe stomacul gol, te trezesti, bei apa cat simti nevoia, si in 30 min iesi la alergat. Sanatos e sa slabesti un kg pe saptamana,, 4-5kg le dai jos abia intr-o luna daca te tii de amimentatie.
Alimentele de baza pentru tine daca vrei sa iti atingi targetul ar trebui sa cuprinda carne slaba, de pasare pe preferat, piept de pui/curcan, copanele de pui/curcan fara pielita, peste, fructe de mare, si langa care adaugi carbohidrati sanatosi, legume, orez, fasole rosie, naut, eu prefer nautul, mi se pare cel mai satios dintre toate, il bag chiar si in orez.

| Violleta2022 a răspuns (pentru MarianWLF):

Fiindca acest sfat este recomandat de un medic endocrinolog din Sydney, Australia~

| MarianWLF a răspuns (pentru Violleta2022):

Se vede ca esti pe langa subiect, ok bravo tie.

| Violleta2022 a răspuns (pentru MarianWLF):

Dimpotriva, sunt chiar pe subiect!

| dullcat a răspuns:

Buna.Poti sa iti introduci aici datele si sa afli.

https://www.nutrilife.ro/calculatorul-greutatii-ideale/

Teoria asta cu ultimele doua numere din inaltime minus 10 e de pe vremea comunismului.Eu te sfatuiesc sa iei in considerare sfatul unor oameni mai tineri care iti ofera informatii actuale.Pentru un raspuns pertinent trebuie sa mergi la medic, daca iti faci asa multe griji in legatura cu kilogramele.

| Hyperion7 a răspuns:

E binișor.
Nu poți slăbi 3 kilograme in 2 săptămâni, maxim 1-2 in funcție de rutina ta, dar nu spera la rezultate miraculoase produse de te miri ce pastile.Iti fac rău.

| VoidEternal a răspuns:

Sunt fete care arata foarte bine la greutatea asta. Nu e o regulă.

| StefanChriss a răspuns:

Buna! Printre altele, am si competenta de consultant nutritionist. Conform unei formule mai simpliste numita "formula lui Broca" greutatea ideala ar fi pe la 65kg. Ideea este ca mai conteaza si compozitia corporala, daca ai masa musculara bine dezolvata si practici vreun sport de performanta, nu mai are relevanta aceasta formula. In orice caz, nu stiu ce varsta ai, dar daca tu esti cea care isi face cumparaturile in casa si isi gateste, te pot ajuta cu dieta pe doua saptamani, cu mentiunea ca se slabeste 0, 5-1kg/saptamana, nu mai mult.

| Baaamilogule a răspuns:

E o greutate normala pentru inaltimea ta