| VulpeaDinUmbra a întrebat:

E adevarat ca sunt oameni care dupa ce au procedat cu cineva in asa fel incat sa le fie rusine dupa aia de ce au facut si sa le para rau, pot ajunge dupa aia sa treaca pe langa acel om ca si cum nu ar mai exista si asa? Sau cum sa zic. Si sa nu mai salute, sa nu raspunda la salut, si sa treaca deci pe langa tine in asa fel incat sa nu poti saluta nici tu. Oare intelegeti ce spun?happy Sau cand se intampla chestiile astea e vorba de altceva de fapt? Numai de altceva? Sau si rusinea de ceva ce ai facut si iti pare rau te poate face sa ai asemenea comportament? Si daca e vorba de rusine, cam cat tine atunci, sau cam cat ar putea sa tina? Sau pentru unii oameni poate sa tina si toata viata rusinea asta si atunci toata viata se vor comporta asa? Adica sa nu te salute, sa nu iti raspunda la salut si sa treaca pe langa tine asa fara sa se uite deloc dupa tine si sa nu poti nici macar tu sa iisaluti dupa felul in care au trecut?

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca ai facut ceva si te-ai rusinat, atunci nu treci pe langa ala care te-ai facut de rusine, nici macar nu vrei sa -l intalnesti, dimpotriva, te ascunzi, il eviti dar nu mai dai ochii cu el niciodata.

Extrem de putini sunt cei care merg sa-si ceara iertare si probabil ca nu o fac imediat, ci peste vreme, posibil ani sau cand au o mare nevoie de ajutor si nu au alta solutie, decat sa apleze la acea persoana.

Daca este o persoana suparacioasa, atunci nu te va saluta niciodata, nu va face conatct cu tine si nici nu-ti va vorbi.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru Violleta2022):

Atunci ar fi cel mai bine sa o contactez eu si sa nu astept?

| Violleta2022 a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Eu nu am spus nicaieri de contrazicere!

Daca tu ai gresit atunci TU mergi si-ti ceri iertare de la ea.

Daca altcineva ti-a gresit tie, atunci tu NU mergi nicaieri si nu faci absolut nimic. Asteapta sa vezi ce va decide cealata persoana, daca vrea sau nu sa vina ea la tine.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Eu nu cred ca ei simt rusine daca te ignora.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Atunci ce crezi ca e sau ce crezi ca ar putea fi?

| Celestina003 a răspuns:

Da, chiar există oameni care, după ce au făcut ceva de care le este rușine sau regretă profund, pot ajunge să evite persoana față de care au greșit. În loc să înfrunte situația și să-și asume greșeala, unii preferă să ignore complet persoana respectivă, să evite contactul vizual sau chiar să nu răspundă la salut. Este o reacție de apărare; practic, evitarea devine un mecanism prin care încearcă să uite greșeala sau să nu mai simtă acea rușine constantă.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru Celestina003):

Atunci e mai bine sa contactez acea persoana sau? Sau cum sa fac?happy

| VulpeaDinUmbra explică (pentru VulpeaDinUmbra):

Si cum sa procedez daca o contactez? Ce sa ii spun?

| Celestina003 a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Dacă simți că vrei să rezolvi ceva sau să spui ce ai pe suflet, atunci ar fi bine să iei tu legătura. Dacă nu te simți ok să faci asta sau nu crezi că merită, mai bine aștepți până te simți mai bine și simți că e momentul potrivit.

Adica chiar si daca nu am gresit eu sa zicem, e ok sa iau tot eu legatura? Daca acea persoana are acea rusine si asa

Da, chiar dacă nu ai greșit tu, dacă simți că vrei să lămurești situația și să nu lăsați tensiuni între voi, poți lua tu legătura. Uneori, când cineva se simte rușinat sau vinovat, le poate fi greu să facă primul pas, iar dacă ești tu cea care deschide comunicarea, poate ajuta să spargi gheața și să clarificați lucrurile.
Important este să o faci doar dacă te simți confortabil și vrei cu adevărat să rezolvi situația. Dacă simți că persoana respectivă are nevoie de o „mână întinsă", atunci nu e nimic greșit în a lua inițiativa, chiar și atunci când nu ai greșit tu.

Numai ca faza e ca nu prea stiu cum sa ii spun... Cum sa o fac?happy

Poți să-i arăți că ești deschisă și că vrei doar să clarifici lucrurile, fără a pune accent pe trecut sau pe vreo vinovăție. Iată câteva exemple de mesaje:
„Salut! Am observat că am evitat să mai vorbim și mă întrebam dacă există ceva ce ar trebui să discutăm.

Sauuu

Salut! Nu știu dacă am făcut ceva care să te facă să te simți inconfortabil, dar mi-ar plăcea să clarificăm orice, dacă vrei."