| ObiectivulAnonim66 a întrebat:

E bine sa ai in viata asta prieteni? Parintii spun ca sunt un sprijin moral. eu insa nu prea am si sincer m-am ajutat singur cand am fost trist, nu a venit nimeni sa ma consoleze. Din potriva, intotdeauna am fost judecat si mi-a scazut oarecum increderea. Iar cand prindeam putina incredere, era din cauza ca gandeam pozitiv. Ce parere aveti in general de prietenii?

9 răspunsuri:
| AshEldo a răspuns:

Nu e cel mai bun sfat, cu alte cuvinte ei iti vorbesc doar de beneficiile pe care le poti avea. Nu e foarte departe de a trai o minciuna in care esti folosit si folosesti fara sa stii.
Parintii m-au invatat sa nu am incredere deplina in nimeni. Cunosc si motivul din spatele acestui sfat, au dreptate, and yet...
Daca ii indepartezi pe toti pentru ca nu merita sa ai incredere o sa ajungi un tataie ursuz/ mamaie cu pisici. Esecul esti tu. Sfatul meu, acorda-le o sansa, analizeaza informatiile, diferenta dintre ce spun si ce fac, fii sincer cu tine si cu ei, daca nu iti place ceva, discuta problema, daca esti ignorat...pleaca si nu te mai intoarce. Sa nu le ceri niciodata sa se schimbe...e alegerea lor. Cam la fel sta treaba si cu respectul. Respecta-i pe toti pana in ziua in care descoperi ca nu sunt ceea ce par: relatii romantice false, prietenii false (dar ii pastreaza in caz ca au nevoie de ajutorul lor), mintim foarte mult si unele minciuni sunt acceptate social, e trist cand stii prea multe dar nu poti face nimic bun cu informatiile astea.
Nu esti perfect, dar cu siguranta nu prea ai avut parte de drama, de atentie oferita aiurea (copilul alintat) si ai invatat de mic sa te ridici singur, sa te scuturi de praf si sa mergi mai departe (in cazul meu literalmente), o sa-ti fie de folos in viata. Sunt sanse foarte mari sa sfarsesti singur, dar macar ai sufletul impacat.

| Niklauss a răspuns:

Te consoleaza doar prietenii adevarati. Eu de a lungu anilor am avut multi prieteni si cand am patit cate una alta atunci vedeam cu adevarat cum sunt cativa din asazisii ''prieteni''.
E bine sa ai prieteni, dar depinde caracaterul fiecaruia, majoritatea oamenilor judeca mereu pentru ca atata ii duce mintea si este mai usor sa judeci pe cienva si sa spui cuvinte de rau decat sa mergi sa il incurajezi, sa ii zici ceva frumos sau chestii de genul.
Ai nevoie si de prieteni dar in acelasi timp trebuie sa ii si studiezi si sa ii incerci daca poti sa le spui unele screte, ganduri si alte lucruri despre tine. Nu trebuie sa ai incredere oarba mai ales in ziua de azi pentru ca poti sa fi injunghiat pe la spate pe neasteptate chiar de persoana cea mai draga, eu am patit sa fiu tradat de persoane la care nu ma asteptam niciodata, cel mai bine sa ti o anumita dinstanta, un zid intre gandrurile tale si prieteni pentru ca nu stii niciodata ce se poate intampla.

Sper ca ti-am fost de ajutor.

Răspuns utilizator avertizat
| vocea a răspuns:

Salut, dupapa parerea mea prietenii nu ti alegi ci pretenia se formeaza intr-o anumita conjunctura de obicei cand iti e greu iti faci prieteni adevarati, la distractii si chefuri nu ai acum.
Este greu sa ai un prieten, dar este usor sa ai multe cunostinte cu care iesi la suc sau pe strada.
Mai bine singur decat cu genul ala de prieteni.

| BlackRose03 a răspuns:

Poti avea multi prieteni dintre care o parte sunt adevarati, iar altii falsi.Cu prietenii te certi si te impaci.E o lupta continua sa-i pastrezi alaturi, si ei pe tine. Poti trai la fel de bine si fara prieteni. Dupa parerea mea, e mai bine sa nu-i ai.Multi te pot rani si iti pot distruge incredrea in oameni definitiv.Am avut prieteni si a fost un sentiment placut, dar am luat-o toti pe drumuri diferite.Acum sunt singura si chiar daca duc lipsa unui prieten adevarat, ma simt bine.Nu am pentru cine sa sufar sau sa fiu batjocorita de cei care se prefac a-mi fi prieten.E mai complicat si totusi mai simplu.Complicat pentru ca uneori imi lipsesc, dar simplu ca nu mai am de cine sa ma apar sau sa sufar.Cel mai bine e sa ai un singur prieten de-a lungul vietii pe care sa te poti baza si stii ca nu te va abandona, propria-ti persoana...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prietenii iti pot schimba viata daca ii alegi pe cei care trebuie, dar in viata nu poti face numai alegeri bune daca ma intelegi tu.vor fi si unele momente in care vei realiza ca a fost o greseala sa cunosti o anumita persoana
prietenii adevarati se cunosc pe parcursul vietii, iar pentru ca tu nu ai dat de cine trebuia nu inseamna ca nu exista acolo undeva un prieten bun si pentru tine.Fiecare persoana,mai buna sau mai rea,merita sa aiba alaturi un prieten.
In momentele cand te simti trist doar tu poti face o alegere,deoarece este viata ta si este absolut normal, dar si cei din jur te pot ajuta intr-un fel, mai mult sau mai putin, sa iei o decizie.
nu prea cred ca am ajutat cu ceva, dar a meritat sa incerc
o zi buna

| Kuroo a răspuns:

De vreo doi ani am realizat ca prietenii nu inseamna nimic. Ce conteaza daca ai prieteni sau nu? Pe mine ma enerveaza, oricum nu le pasa de tine, majoritatea oamenilor sunt niste profitori. Mai bine singur decat cu prieteni. Mai bine iti pui increderea in persoana pe care o iubesti sau in parinti.

| Richard01 a răspuns:

O să fiu scurt si la subiect.Nu există prieteni, doar oameni in jurul cărora te simti bine.Prietenia e pe interese, gândeste care din prietenii tai actuali te-ar ajuta la greu sau s-ar sacrifica pentru tine.Toti sunt pentru pielea lor.Crezi ce vrei...

Răspuns utilizator avertizat