anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

E cineva pe aici care s-a lasat de fumat si a reusit? Dar care a fost fumător înrăit ...as vrea niste sfaturi

Răspuns Câştigător
| SharpEagle a răspuns:

Eu m-am lasat de cca 16 ani de zile. N-am mai fumat nimic cativa ani, apoi m-am apucat de electronica. Oricum, nu se compara...
Cel mai important sfat: e mai mult in capul nostru decat in corpul nostru. La dependenta ma refer. Si trebuie lucrat la conceptia asta.
Mai precis, mai toti au dificultati cand se lasa dintr-un motiv foarte simplu si clar: isi seteaza dinainte asteptari de nasoleala, chinuiala si sevraj. Isi pregatesc mintea in sensul asta si experienta practic asa decurge, fix cum si-au setat asteptarile.
In realitate este mult, mult mai usor sa renunti la fumat. Dar ai nevoie de o pregatire a mintii, o reprogramare mentala daca as putea spune.
In fapt, nu e altceva decat un proces de aducere cu picioarele pe pamant, de intelegere a faptului ca nu va exista nici o piedica majora dpdv organic.

Ce ai de facut? Pai, nimic altceva decat sa incerci pe o perioada de 2-3 saptamani inainte de momentul t0 sa iti explici tie insuti:
- ca esti mult mai puternic decat dependenta, ca de fapt nici nu e nevoie de prea multa putere si vointa, de vreme ce dependenta aia mult trambitata e o bagatela, ceva artificial gonflat
- ca nu vei avea de infruntat decat 3 zile de discomfort si nimic mai mult
- ca totul e o auto-manipulare si ca, in realitate, fiecare celula din corpul tau abia asteapta sa scape de cei peste 100 de agenti toxici si cancerigeni pe care-i contine fiecare tigara
- ca aceasta tigara nu este altceva decat un aparent prieten, unul fake, care te sapa lent si te duce la groapa sigura in timp ce-ti ofera parsiv si perfid doar acea mica placere, acea recompensa de 2-3 minute

Ca daca vei spune "iesi din viata mea" atunci vei lasa loc unor lucruri mult mai frumoase si mai utile sa reintre inapoi in vaita ta, cum ar fi:
- sa poti sa respiri iar cu adevarat
- sa poti sa oftezi sau sa casti copios, fara sa ai senzatia ca nu ai tras nici macar atunci suficient aer
- sa ai din nou mirosul ala ascutit si sa redescoperi arome demult uitate, la fel si gustul
- sa te bucuri inca o data de erectiile alea "the real thing"
- sa te poti odihni mai bine, sa scapi de mirosul ala greu din casa, de gura imputita dimineata
- sa iti dai sansa de a mai trai cativa ani buni in plus, timp pe care o sa ti-l petreci cu copiii tai, cu nepotii tai, o sa calatoresti
ETC.

Daca vrei, da o tura si pe la oncologie si uita-te pe holuri si prin saloane la cei care au ajuns acolo din pricina fumatului...
Dar cel mai important mesaj pe care trebuie sa-l constientizezi, sa-l realizezi este acesta: este mult mai simplu decat credeam eu.
Si da, este, ai dovada vie aici, iti pot confirma. A fost like a walk in the parca. Iti trebuie doar the right set of mind, sa fi focusat si sa-ti doresti cu adevarat asta.

Ce mai ajuta este un dialog imaginar cu ultima tigare, intr-un soi de ritual de "inmormantare", in care efectiv ii spui adio, ii spui ca nu mai puteti continua, ca da, a fost o senzatie placuta, dar ca, in esenta, e prea toxica, prea perfida pentru tine, ca acum este momentul sa puneti punct si drumurile voastre sa se desparta aici. Si cand o stingi in scrumiera, apasa chistocul cu patos, chiar ura, de ca si cum ai strivi un viermie care te-a tinut captiv atata timp.

You can do it!winking
PS: hidratare multa si eventual si alergari, daca esti genul.
PPS: ce am mai facut eu extra a fost un soi de juramant, de angajament ferm ca nu mai pun in viata mea in gura tigara de tutun. Nah, n-am putut sa zic "tigare", mi-am mai lasat si eu o portita pentru alte genuri de tigari. big grin

| sabin89 a răspuns (pentru SharpEagle):

Sfaturi foarte bune. Ar trebui să le citească mulţi useri de pe aici, pentru că pot fi aplicate la mai toate felurile de dependenţă (inclusiv mastur*area).
În treacăt fie zis, cred că ar fi bine să renunţi şi la ţigara electronică).

10 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| SharpEagle a răspuns:

PS: ti-am zis ceva si de erectii acolo, dar abia dupa aia am vazut ca esti o dama. rolling on the floor
Eh, inlocuieste aia cu "sa nu mai obosesti asa repede cand il calaresti pe alesul inimii tale" laughing

| Minerva9709 a răspuns:

Încearcă cu Vape, eu asa am reușit. Mult succes.

| TalentDinPântec a răspuns:

Caliburn G2! Eu asa am reușit ✌️

| juljewel a răspuns:

Da, m-am lasat cu succes pentru 2 zile, cand nu am avut efectiv nici macar un leu in casa pentru tigari. Fumez mult! Nu am murit.