| anonim00110 a întrebat:

E mult să investești într-un copil pana la vârsta de 16 ani, 12.000€?

7 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Da, e mult dar nu poti spune o suma pentru ca nu stii ce-ti va aduce viitorul sau cum vor fi preturile in viitor! Apoi poti sa-l cresti oferindu-i toate sau doar stricul necesar...

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacă îți permiți nicio sumă nu e prea mare pentru educația unui copil.

| dullcat a răspuns:

Copiii sunt o investitie infinita.

| FreddieM a răspuns:

Adică de la 0 zile pana la 16 ani?
Un rapid calcul matematic ar fi următorul :
12.000/16=750 pe an
750/12=62.5 pe luna
62.5/4=15.2 pe saptamana
15.2/7=2.23 euro pe zi.
Acuma, imaginează-ți ca ești tu copilul și ca trebuie sa trăiești cu suma asta zilnica pana la 16 ani și ai un tata căruia nu i-a păsat de soarta mea și nu a fost capabil să-și plătească pensia alimentara pana acum, și a lăsat-o pe mama sa se zbată singura cu traiul și educația mea pana în prezent. Nu zic ca e cazul tău, doar ziceam și eu.
Cheers

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E normal. AI nevoie de multe lucruri ca sa cresti un copil, deci o asa suma nu e surprinzatoare.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu-i mult, dimpotriva, cred ca-i destul de putin, probabil doar strictul necesar (imbracaminte, incaltaminte, carti, rechizite, medicamente, hrana zilnica, jucarii etc).

Calculele spun ca s-au cheltuit aproximativ 750 euro pe an (care vin 62.50 euro pe luna; ori aproximativ 2 euro pe zi).
1200 euro : 16ani = 750euro/an.
750 euro : 12 luni = 62.50 euro/luna
62.50 euro luna : 30 zile (ori 31 cat are luna) = aproximativ 2euro/zi

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu cred ca a stat cineva sa calculeze toate cheltuielile de cand s-a nascut, pana la 16 ani...
Cei mai multi bani se cheltuie pe copil de la 0 la 7 ani in medie. Apoi pana la 16-18 ani din ce in ce mai putin.

Întrebări similare