NU! Nu e ok! Poti sa o speli cu ce vrei dar ajunge sa o speli atunci cand iti speli si parul, adica o data la 2-3 zile sau mai mult, depinde cat de gras iti este parul...
Mai bine optezi totuși pentru același cleanser pe care îl aplici și pe fata.
Adică te speli doar cu gelul de curățare, atât pe fata cât și pe barba
Zilnic,de 2 ori pe zi, asta daca vrei sa ai un ten impecabil
Te speli cu ce apa ai, important e sa te speli
Nu trebuie neaparat sampon de barba. Nici macar sampon normal. Ceva pe baza de sapun sau detergent e suficient pentru înlăturarea uleiurilor si a murdariei.
Fiind efectiv pe fata, eu as opta pentru un sapun cat mai natural. Cel mai mult mi-a placut un sapun cu ulei de masline făcut de niste fermieri libanezi. A fost cadou, asa ca habar n am de unde ai putea cumpara. Dar ai prins ideea: sa te speli cu ceva ok pentru pielea fetei.
Nu m as spala zilnic cu sampon/sapun, ci o data la 2-4 zile. Dar as clati barba zilnic cu apa călduță, dimineața si seara
La Carrefour se gaseste un sapun cu ulei de masline in cutie de carton verde, pe la vreo 4 lei, din Grecia.Dar sapunurile in general au un ph alcalin, ceea ce inseamna ca nu sunt chiar toate ok pentru piele.
Nu de acesta vorbeam. Stii cum se face la noi sapun de casa din grasimi animale? Am inteles ca traditional in zona Levant (liban, syria, etc.) se fac sapunuri din ulei de masline si masline din productie proprie. Adica e un sapun de casa. Nu am gasit pana acum un sapun comparabil pe piata.
Nici macar sapunul meu favorit (caci na, ala de ulei de masline s-a terminat de mult) de la Sebamed nu se compara deloc, desi si el este un sapun excelent.
Ok este sa folosesti apa cand te speli zilnic pe fata, iar in rest sa speli barba la cateva zile, cu ceva care iti prieste.Multe sapunuri obisnuite sunt predominant pentru maini/corp, adica piele, nu pentru scalp/barba. Poti incerca cu sapun, dar daca vezi ca ti se usuca pielea si apar depuneri care fac barba sa arate neplacut, trebuie sa schimbi cu altceva.Eu te sfatuiesc sa te uiti la sampoanele solide pentru par (sub forma de sapun).
Stiu despre ce este vorba.Gasesti si mici producatori romani care mai fac sapunul dupa metoda aceasta traditionala, plus alte variante, la rece, daca dai un search pe google sau mergi pe la targurile de sezon.Recomand si sa citesti https://jovis-shop.ro/sapun-de-casa/
Sarutmana
RazvanCazan întreabă: