Bună.
O situaţie pozitiva este atunci când se fac angajări cu personal de specialitate
Pa, pa.
Ummm, cred ca se referea la faptul cum s-ar putea imbunatati situatia in cazul elevilor care sunt in numar foarte mare.
De ce să nu fie? oricum mi se pare că-n mare oricum nu face prea multe că prea puțini copii din școală chiar se duc la un astfel de psiholog
E clar ca la 800 de lei nu e deloc bine sa fie un singur psiholog.
Eu as recomanda sa faci activitati si sa implici elevii in diferite activitati de grup.
In acelasi timp cauta in orasul tau daca sunt ONG-uri si fa o colaborare cu psihologii lor sau asistentii sociali. In felul acesta experienta este mult mai buna iar eleviilor le poti aduce oferte de activitati extrascolare.
Din experienta mea multi elevi sunt depresivi deoarece nu sunt activi si nu stiu ce sa faca in timpul liber.
Acum vreo 6 ani am fost implicat intr-un proiect cu licee si spre surprinderea mea dupa o prezentare a unor proiecte si sesiune interactive la licee, au venit aproximativ 25 de elevi sa se implice activ. Acest grup au fost implicati aproximativ 2 ani in diferite proiecte si au adus alti voluntari apoi.
Nici armata americană nu are mai mulți, așa că, chiar, cum am putea îmbunătăți?
Ca sa schimbi situatia trebuie sa convingi un numar imens de oameni ca psihologul nu e psihiatru si poti merge la el fara sa ai probleme grave( i.e. sa fii nebun). Abia dupa are rost sa angajezi mai multi.
Un copil/om cu o boala atata timp cat se trateaza nu are de ce sa fie discriminat, indiferent ca merge la psiholog sau psihiatru. Dar la noi e mentalitatea cum e.
Tu crezi ca toti elevii se duc la psiholog? E de ajuns unul singur, important e sa fie bun.
La mine la liceu aveam 1 la 1800. Crezi ca era aglomerat? Nu. Daca sunt nu stiu cati elevi, asta nu inseamna ca toti apeleaza la el. Sunt multi copii care au probleme, dar nu toti ajung in pragul ala si prefera sa fie inchisi
Sunt foarte multi copii care ar avea nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a-si depasi problemele familiale, sociale, ori sa fie indrumati in cariera, insa din pacate nu ii indruma nimeni iar ei nu prea au de unde sa stie ca pot beneficia de un astfel de ajutor.
Nu e nimic de imbunatatit, din 800 de elevi cati merg la psiholog? Mai ales ca multi cred ca psihologul e pentru nebuni ceea ce e o mare prostie, dar oricum elevii se feresc a merge la psiholog de obicei.
Si unii psihologii din scoli nici nu se prea pricep, ce sa mai... in invatamant nu s-a mai schimbat nimic in bine, indiferent ca e gimnazial, liceal, universitar...e nevoie de o reforma reala, nu pe hartie.
Pai nu toti psihologii sunt si buni...adica sa fim seriosi nu toata lumea e facuta pentru meseria pe care o are dar na, ce sa facem noi?
Daca fiecare copil ar apela la psihologul scolii ( din 800, cel mult 10 il viziteaza pe psiholog) cred ca acel psiholog ar reusi cumva sa rezolve problma... dar cum nu-s doritori, de ce ar fi mai multi?
Eu nu am auzit pana acum sa existe vreunul prin vreo scoala. E ok 1 la 800 de copii ca nu trebuie consiliati toti zilnic. Doar daca vorbeste o data pe an cu un copil si sa se plimbe printre ei in pauze ii gaseste pe cei care au nevoie de ajutorul lui. Dar cred ca sunt doar pe statul de plata.
Da, din pacate sunt care nu isi prea dau interesul sau au ei insisi probleme de relationare, am intalnit si din aia.
Ideea e ca daca ai pe cineva drag care crezi ca are nevoie de psiholog e bine sa-l duci in privat. Asa, ca tema generala daca asteptam sa faca altii ceva pentru nevoile proprii nu vom primi ceea ce ne trebuie ci ceea ce sunt dispusi ceilalti sa dea.
Da asa e, dar la privat e cam 80 de lei o sedinta, aici ar fi gratis, familiile romane nu prea isi permit, in privat sunt mult mai buni dar si costa.
Ce e gratis nu e neaparat bun.
Iar cateva sedinte de psiholog pot schimba in bine comportamentul unui copil/om pe viata.
Plus ca la psiholog nu mergi atat de des ca la piata. O data pe saptamana, o data la doua saptamani chiar o data la luna dar asta doar psihologul decide.
Doar ca de cele mai multe ori e dus copilul la psiholog ca sa-si dea seama (sau nu) parintele ca el are nevoie de consiliere nu copilul. Copilul e oglinda parintelui, iar parintele vede in copil ceea ce nu ii place sa recunoasca la el.
Sincer,daca as fi in locul dvs. as incerca sa fac elevii pasionati de psihologie, expunandu-le vastele cunostinte. As incepe cu limbajul corpului, elevii cauta genul de informatie care sa ii faca mai destepti fata de restul. Spunandu-le despre REM sau alte metode asemanatoare poate reusiti oarecum sa ii pasionati urmand sa fie mai multi.Dar genul acesta de problema nu se rezolva doar cu o persoana, desi faceti un mic impact.
Nu?
La 800 de elevi, un singur pshiolog? Și cum este generația asta de depresivă nu cred că e bine sa aveți doar unul. părerea mea
kagome_8372 întreabă: